IntervjujiVegan

GALLA OS: Veganstvo in fitnes gresta še kako skupaj!

Kako hitro gre čas. Še ‘včeraj’ smo si lahko ogledali prvo zgodbo veganov, te dni je izšla že četrta. Po tem, ko se nam je predstavila Vesna Zupet, pa Aleš Smolič in Marjan Starina, je tu zgodba Galle Os, simpatične Primorke iz Mirna, ki živi v Ljubljani.

Galla Os je veganska influencerka. Ukvarja se z osebnim trenerstvom, prehranskim svetovanjem in motivacijo. Do vegetarijanstva je Gallo na nekem pikniku pripravila kolegica, ki je videla, kaj vse se dela v klavnicah in zato ni jedla mesa. Galli je takoj ‘kliknilo’, da ima tudi sama rada živali, a jih po drugi strani – uživa. Še istega dne je prenehala z uživanjem mesa.

“Ko sem videla, v kakšnih razmerah so te živali, sem si rekla: Ne, ne, dosti, jaz ne bom več del tega …”

Nato je ‘pogooglala’ še kravje mleko in ugotovila, da je v njem urin, antibiotiki, kri, gnoj … “Ne me hecat, da je še t’le neko mučenje in izkoriščanje živali”, je rekla Galla in kmalu za tem zaključila tudi z mlekom. Najtežje ji je bilo opustiti sir, a se je raje, kot da bi povzročala trpljenje in smrt nedolžnih živalicam, odločila, da ga ne bo nikoli več uživala. Potem je poizvedovala dalje in izvedela še za kruto resnico o jajcih. Prenehala je tudi z uživanjem jajc.

“Veš, fitnes in veganstvo pa ne gresta skupaj …”

V videu nam Galla med drugim zaupa, da ji pravzaprav sploh nikoli ni bilo za fitnes in telovadbo, da je bila pravzaprav popolnoma nešportni tip. Nekega dne jo je fant, ki se je že desetletje ukvarjal s fitnesom, povabil na vadbo. Šla je z njim in na hitro zaključila s ‘treniranjem’. Ji pač ni bilo za to. V garderobi se je zapletla v pogovor z gospo, ki pa je krivec, da je Galla danes tu, kjer je. Galla je gospe zaupala, da je veganka, gospa pa ji je dejala, da veganstvo in fitnes ne gresta skupaj. “Boš videla ti, da veganstvo in fitnes gresta skupaj”.

Šla je nazaj v fitnes in fantu dejala … (več v videu!)

Ker je Gallin napredek, čedalje bolj izklesano telo, opazilo veliko ljudi, ji je čedalje več ljudi pisalo. Cele dneve je odgovarjala na vprašanja ljudi, potem pa se je odločila, da bo – skupaj s fantom Renejem – naredila spletno stran, kjer ne bo potrebno vsakomur posebej vse razlagati. Spletna stran je še v fazi nastajanja, na njej pa boste našli odgovore na številna vprašanja, med drugim tudi – kako izgubiti maščobe, pridobiti mišično maso, dvigniti nivoje energije ter se nenazadnje počutiti bolj sproščeno in samozavestno …

Ta četrtek bo ekipa Zgodbe veganov predstavila zgodbo presnojedke Urške Pene iz Trebnjega, napovednik pa si lahko ogledate na povezavi: Urška Pene.

Zgodbe veganov: Galla Os

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE