IntervjujiVegan

Zgodbe veganov napovedujejo Aleša Smoliča

V nedeljo, 4. marca 2018, so avtorji Zgodb veganov na You tube kanalu Zgodbe veganov objavili napovednik za drugo vegansko zgodbo, predstavili pa so 28-letnega Aleša Smoliča iz Trebnjega na Dolenjskem.

Aleš Smolič prihaja iz okolice Dobrniča pri Trebnjem, s partnerko pa živita v Trebnjem. Poučevanje harmonike je Aleševa glavna strast, meh pa rad raztegne tudi na veselicah, porokah in podobnih zabavah. Če je le priložnost, kot pristen Dolenjec, rad zaigra tudi v kakšni zidanici med prijatelji. Aleš je postal vegetarijanec že pred štirimi leti, vegan pa šele pred nekaj meseci, a že v tem relativno kratkem času spoznal, da je to tisto, kar ga veseli in osrečuje.

Kljub neuživanju beljakovin živalskega izvora Aleš meni, da je močan, hkrati pa se rad pošali na račun svojih 100-tih kilogramov, nakar mu njegova partnerka Nataša Smolič, sicer predsednica društva Animal Angels, rada polaska, da dobrega fanta ni nikoli preveč.

Video Aleša Smoliča, ki nastopa kot drugi v sklopu projekta Zgodbe veganov, bo na ogled od četrtka, 8. marca 2018, od 18. ure dalje na You tube kanalu Zgodbe veganov. Video traja okoli devet minut in pol, Aleš pa nam v njem zaupa svojo zgodbo, kako in zakaj je postal vegan, hkrati pa še veliko drugih zanimivosti.

Gre za drugo zgodbo veganov, v prvi se je predstavila Vesna Zupet z Mirne na Dolenjskem.

Napovednik za intervju Aleša Smoliča:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE