EksplozivnoRevija 5D

EKSPLOZIVNO! “Mud Flood” ali “blatna poplava”. Teorija zarote ali prikrita zgodovina?

Vse več dejstev govori v prid teoriji, ki pravi, da naj bi se pred okvirno nekaj stoletji v različnih delih sveta zgodil katastrofičen dogodek, ki naj bi uničil celotne kulture. Vendar se zdi, da naša zgodovina te tako pomembne dogodke in spremembe ignorira ali pa o njih poroča izredno redko in skopo. Čedalje večja količina slikovnega gradiva in informacij, ki jih je mogoče najti na to temo, nam morda sporoča, naj se zavemo preprostega dejstva: povsem mogoče je, da skrite družbene skupine nerazpoznavno spremenijo zgodovino človeštva v zelo kratkem časovnem obdobju, ne da bi to kdorkoli opazil.

Piše: Sara Zupan

“Mud Flood” – kdaj in zakaj?

T. i. “mud flood” teorija, ali, po naše, teorija o blatni poplavi pravi, da naj bi pred približno 200-400 leti nekakšna poplava blata zalila in uničila zelo napredno civilizacijo, o kateri mi seveda nismo slišali popolnoma ničesar, ki pa naj bi že takrat imela izredno arhitekturo, brezplačno elektriko in celo električne avtomobile, skratka, nadvse napredno tehnologijo. Arheološka izkopavanja so razkrila, da se pod stavbami v mestih po vsem svetu skrivajo stavbe iz tistega časa – točno pod njimi. Pravzaprav so današnje hiše zgrajene na takratnih, in da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, so okna in vrata vrhnjih stavb večinoma postavljena v isti liniji kot pri stavbah pod njimi.

So to “preveč napredno” družbo uničili vladajoči, ki jim ni bilo všeč, da si kdorkoli dovoli takšen razvoj in napredek mimo in povsem neodvisno od njih? Če kaj, potem to elito res razbesni. Zato so jih – kot vse kaže – poplavili z nekakšnim blatom in kot v posmeh točno nad njihovimi hišami zgradili svoje, zelo podobne, z okni in vrati vzporedno.

 

Stavba v Rusiji. Izkopavanja so pod obstoječo novejšo stavbo razkrila staro “podlago”.

Omenjeni katastrofični dogodki naj bi se torej zgodili pred komaj nekaj stoletji, in čeprav so marsikdaj dokaj v skladu s tem, kar vemo o starodavnih kulturah, se časovnice ne ujemajo; zdi se, da kulture, ki jih imamo za starodavne, v resnici sploh niso tako starodavne. Številni dogodki, o katerih so nas učili, da naj bi se dogajali v antiki, so se morda odvijali pred komaj nekaj sto leti.

Zakaj bi nekdo uničil stari svet in na njegovem pogorišču ustvaril povsem novega, v katerem bi le nekaj izbranih prebivalcev vedelo za katastrofo, ki se je zgodila? Je to manjkajoči ključ, ki bi lahko pojasnil vse kronološke vrzeli v že tako neverjetni časovnici zgodovine, kot nam jo predstavljajo?

Half Moon Bay, California, ZDA

Teorija zarote ali resnica?

Če ne prej, v zadnjih letih smo se lahko prepričali, da je ponavadi tam, kjer je dim, tudi ogenj. Z drugimi besedami, tam, kjer naj bi bile “teorije zarote”, običajno na koncu ostanejo samo zarote. Teorija o blatni poplavi je relativno mlada zamisel, ki predvideva, da se je v zadnjih 100-1000 letih naša civilizacija ponastavila, človeštvo pa je izgubilo veliko svojega znanja in številnih naprednih tehnologij. To ponastavitev naj bi povzročila velika poplava, ki naj bi zajela zemljo in jo pustila prekrito z nekaj metrov debelim sedimentom. Nekateri teoretiki to poplavo enačijo z velikim potopom, opisanim v Bibliji. Če to drži, bi se časovnica iz Biblije premaknila za več kot tisoč let bližje naši sedanjosti.

Dokazi

Dokaze o tej poplavi najdemo v številnih primerih stavb, ki so bile očitno pokopane pod zemljo, bodisi v celoti bodisi le delno. Na spletu obstajajo fotografije, ki prikazujejo rusko zimsko palačo, stavbo Kapitola v ZDA in cerkev Sv. Marije Magdalene, ki je bila izkopana, s čimer so se razkrile nižje ravni stavbe, ki prej niso bile vidne. Poleg naštetih obstaja še mnogo primerov stavb z okni pod ravnjo tal. Na slikah je videti, kot da so bile nekatere od teh stavb namerno pokopane in pozabljene. Za to očitno ni logične razlage.

Nekateri so to teorijo poskušali ovreči tako, da so omenjali “kulturno plast” umazanije. Gre za sediment in prah, ki se kopičita okoli krajev, kjer živijo ljudje. Vendar se je s tem postavilo le še več vprašanj. Zakaj bi prejšnje generacije pustile, da se ta plast tako visoko kopiči? To je povzročilo nadaljnja ugibanja in domneve, da so bili določeni deli naše zgodovine preprosto prepisani ali izbrisani.

Seattle v Washingtonu, ZDA. Kar so razkrila izkopavanja, je šokantno in očitno, da bolj ne bi moglo biti.

Ste že kdaj slišali za Tartarsko cesarstvo? Najbrž ne, ker o tem ni mogoče brati v nobeni zgodovinski knjigi, vsekakor pa se tega niste učili v šoli. Obstaja veliko starih zemljevidov, na katerih je velik del Azije vzhodno od Črnega morja preprosto označen kot Tartarija ali Velika Tartarija. Mnogi teoretiki verjamejo, da gre za namerno prepisovanje zgodovine, ki podpira njihove argumente.

Poskusite zadevo raziskati sami. Poiščite kakšno staro črno-belo fotografijo, na kateri ljudje kopljejo. Sploh ni pomembno, kaj kopljejo, bolj ali manj povsod boste lahko opazili, da kopljejo iz velike globine blata, ki je prekrilo njihovo mesto. Potem poiščite katero koli sodobno fotografijo katere koli stare stavbe, ki ima tla nekoliko pod površjem zemlje, še posebej, če ima kletna okna, ki kukajo ven, ali pa če ravno potekajo izkopavanja v sosednji hiši, ki je razkrila svoje kletne stene ali temelje. Takšen pogled vam dokaj jasno pokaže, da je bila nižja raven stavbe očitno zakopana z blatom.

Tudi v Parizu je arheologe pod obstoječimi stavbami pričakalo presenečenje.

Določeni viri trdijo, da naj bi v takratni civilizaciji živeli celo velikani. Na to nakazujejo mnoga velikanska vrata, orjaško orožje in glasbeni instrumenti, ki jih današnji ljudje ne bi mogli niti dvigniti.

Vlaki za sirote

Ste že slišali za The Orphan Train Movement, vlake, polne sirot, ki so med letoma 1854 in 1929 prepeljali okoli 250.000 otrok? Ustanovitelji gibanja so trdili, da je šlo za osirotele, zapuščene, brezdomne in zlorabljene otroke. A to ni bilo vedno res. Mogoče so hoteli razdeliti novo, mlado prebivalstvo v mesta, ki so jih zdesetkali; otroke brez spomina na življenje prej, otroke, ki bi kmalu pozabili, da je kakšna druga realnost sploh obstajala …

Še vedno nam lažejo

V današnjem času smo marsikje na našem planetu priče podobnim kataklizmam in ekstremnim vremenskim dogodkom. Rečeno nam je bilo, naj se pripravimo. So načrtovali še eno globalno “ponastavitev”, da bi se znebili disidentov, ljudi, ki preveč razmišljajo in preveč vedo?

Ob pogledu na takšna razkritja se resnično lahko vprašamo: čemu zakopati (ali z blatom zaliti) obstoječe hiše in točno nad njimi zgraditi nove?

Vsi smo hodili v šole in vsi dobro vemo, da o teh temah v zgodovinskih knjigah skozi naše celotno izobraževanje ni bilo ne duha ne sluha. Ni bilo omembe Tartarije, ni bilo velikanov, blatnih poplav, zvezdnih utrdb, ni bilo govora o elektromagnetni energiji iz etra, električnih avtomobilih, niti besede o depopulaciji ali repopulaciji.

Ko preučimo nekaj zgodovinskih podatkov in slik, ki so na voljo, nam postane jasno, da smo bili nalagani na najbolj kolosalen način. Te laži so tako pošastne, da mnogi preprosto ne bodo verjeli, da je mogoče kaj takega storiti “inteligentnim” človeškim bitjem. Vse, kar je potrebno, sta generacija ali dve, da se spremeni narativa, in ogromni kosi zgodovine potonejo v pozabo. Spoznanje, da nikoli ne bomo videli in vedeli, kako je izgledala veličastna, napredna civilizacija iz naše preteklosti, lahko v nas pusti globok občutek izgube.

Tudi pod stavbo Kapitola v ZDA so izkopavanja razkrila nadvse zanimiv pogled. Nas lahko še kaj preseneti?

Vsa zgodovina, ki smo se jo kdaj učili, je ponarejena. Laži so kot debela plast prahu prekrile stoletja in nam izbrisale spomin na našo preteklost, ki je bila morda bolj veličastna, kot si drznemo sanjati. In vendar ni dvoma, da je vse to komaj vrh ledene gore. Koliko neverjetnih odkritij, ki rušijo vse paradigme, nas še čaka?

Galerija:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE