Beseda uredniceRevija 5D

Beseda urednice #013: Sprememba – edina stalnica v vesolju

Piše: Sara Zupan, urednica 5D

Vse se spreminja in preobraža, staro se sesuva in umira, novo pa vstaja iz ruševin in pepela, novo, kakršnega v tem svetu ni bilo, a ne moremo reči, da ga ne poznamo, ker ga. Le zakopano je, globoko, nekje daleč v genskem spominu. A je tam. Človeštvo se levi kot kača. V porodnih mukah se izvija iz stare kože, ki ga je stiskala dolgo, tako zelo dolgo.

Ko se bo dokončno znebilo starega, tesnega in bolečega oklepa, bo vstalo v vsej svoji veličini. Spomnili se bomo, kdo smo in zakaj smo tukaj. Se že spominjamo. In končni rezultat bo nepopisno veličasten. Zaradi tega smo vsi prišli sem. Zaradi tega smo tukaj in zdaj. Da bi to doživeli.

Vse se spreminja, tako na kolektivni ravni kot v zasebnih življenjih. Dobro se je zavedati, da je sprememba edina stalnica v vesolju – potem je vse veliko lažje. Zame se je pred dobrim letom začela ena najlepših zgodb mojega (dosedanjega) življenja. Rodila se je revija, ki jo držite v rokah, eno mojih poslanstev, ki sem mu posvetila trinajst mesecev svojega življenja. Kot kaže, se ta zgodba zdaj zaključuje. A to pomeni zgolj, da se bo začelo nekaj drugega, morda zelo podobnega. Morda je bila revija 5D le podlaga, odskočna deska za nekaj še bolj čudovitega.

Nenazadnje smo z njo posadili semena, ki nosijo v sebi zasnovo boljšega sveta, v kakršnem si vsi zaslužimo živeti. In vemo, kaj se zgodi s semeni, če imajo le prave pogoje.

Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Pri reviji smo se trudili, da neresničnih ali zavajajočih informacij ni bilo, če pa je do tega vseeno kdaj prišlo, je bilo to popolnoma nehote, saj je v tem času resnično izjemno težko dognati, kaj je resnica in kaj ne. Če ne drugega, vsaj nismo nasedali propagandi, ki jo množični mediji še kar neusmiljeno gonijo.

Vedno smo mislili s svojo glavo in se o vsem tisočkrat preizpraševali, nikoli nismo padali na njihove umazane manipulacije. Zato lahko na primer v tej številki – enako kot v prejšnji – berete o ruskem pisatelju. Ne bomo vam prepovedali, da berete Ruse. Ker se zavedamo, da nič ni tako, kot se zdi, sploh pa ni tako, kot nam prikazujejo množični mediji

Tudi kaj drugega o trenutnih razmerah si lahko preberete – seveda iz drugačnega zornega kota, kot vam ga predstavljajo na televiziji -, a nič od tega ni uperjeno proti komurkoli, razen proti tistim, ki nas že tisočletja tlačijo in zasužnjujejo in nas hočejo umoriti. Nobene propagande se ne gremo – razen propagande za zdrav razum, mir, svobodo in ljubezen do vseh in vsega. Našli nas ne boste na nobeni in nikogaršnji strani – razen na strani svetlobe in ljubezni. In, naj bo jasno: kdorkoli, ki je del tega sistema, ki nas je spravil tja, kjer “nižje” ne obstaja, na tej strani ni in ne more biti.

Zakaj se nekaj konča? Zato, da se lahko začne novo. Smrt starega je pravzaprav nujni pogoj, da se lahko novo rodi. Dovolite, da se vaše staro podre. Začnite graditi svoj svet iz ničle, na popolnoma novih temeljih.

Ostanite osrediščeni v sebi. Ostanite to, kar globoko v sebi ste, zavedajte se, kdo ste, izpustite še zadnje trohice strahu – in vse se bo uredilo. Vsi, ki se docela zavedamo sedanje situacije, globoko v sebi s kamnito trdnostjo vemo: vse bo v redu. Ker dobro vedno zmaga. Vedno. Samo ostanimo pri sebi. To je vse, kar imamo. In hkrati vse, kar sploh je.


Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE