GlobalnoKolumne

Kaj se dogaja v rusko-ukrajinski vojni?

Veliko ljudi me zasebno sprašuje, kakšno je moje mnenje o tem ali onem. Pa mi je težko ne odgovorit’, ker vem, da sem tudi sam dolgo iskal ljudi, ki bi znali kaj pametnega (drugačnega od MSM) povedati. Pa vem, kako težko je meni bilo … Ko se začnejo vprašanja ponavljat, vprašanj pa je preveč, je čas, da ponudiš svoje odgovore “na javno”, kjer si jih lahko prebere več ljudi, pri čemer nenazadnje niti ne rabimo vzpostavljati interakcije. Tako ostane več časa enemu in drugemu – za druge, ravno tako pomembne stvari v življenju. Naj na tem mestu lepo zaprosim, NE mi pošiljat zasebno vprašanj ali mnenj, raje pišite na rajko.orisha@cajtng.net. Če bo to vprašanje, naj bo to jasno definirano.

Pa začnimo s prvim, najpogostejšim vprašanjem …

KAJ SE DOGAJA V RUSKO-UKRAJINSKI VOJNI?

Piše: Rajko Orisha

Ker je tole prvi zapis, naj poudarim, da bom navajal stvari, kot so meni znane, kdaj drugič (da ne mešam tem) pa bom lahko oz bom z veseljem tudi o virih.

Torej, kot je meni znano, to želim omeniti na začetku, ne gre za vojno, saj ni nobena od držav uradno napovedala vojne. Gre za specialno operacijo, kot je povedal tudi Putin v svojem nagovoru dan pred samim dejanem (video spodaj).  Tam je tudi povedal, zakaj hoče demilitarizirati in denacificirati Ukrajino. Nacisti so v Ukrajini na oblasti od leta 2014 in vsa leta do sedaj naj bi terorizirali tam živeče rusko prebivalstvo. Tudi pobijali so jih. Tokrat so krajani Luganska in Donecka zaprosili za pomoč in Putin je poskrbel za svoje tam živeče prebivalce, kot to naredi skrben oče.

Zakaj demilitarizirati Ukrajino, je verjetno jasno. Raje preprečiti (protiudar), kot reševati. Ali kot pravijo južni bratje – bolje sprećiti nego lećiti.

Ta operacija je sicer skrbno načrtovana in smo zanjo “vedeli” že leta 2020, nismo pa vedeli dneva, kdaj se bo zgodila. Ker slovenska politika nasprotuje ruski, bomo to občutili ljudje s pomanjkanjem in višanjem cen vseh življenjskih potrebščin. Če je to dobro za nas? Ja, je dobro, odvisnost je huda reč … Je komu kaj znano, kaj imam s tem v mislih??

Koliko časa naj bi potrajalo “dogajanje” v Ukrajini? V Ukrajini je bolj kot ne vse končano, seveda v korist Rusov, a to ne bo “javno”, dokler se na podoben način ne očisti ves svet. Kitajska naj bi očistila Tajvan, kjer naj bi bilo ravno tako baza “Demokratov z Zahoda” (za katere boste slišali še vsaj par deset izrazov). Trump naj bi čistil isto “nesnago” v ZDA in tako naj bi šlo po celem svetu. Omenjeni trije voditelji naj bi v prihodnje tudi upravljali s svetom, skupaj s še tremi svetovnimi politiki. Jih poznate? Kdo bo sedmi in zakaj je omenjen posebej?

Rusko-ukrajinski vojni se torej posveča absolutno preveč pozornosti, saj se bistvo odvija drugje in drugače. Ne rečem, da ne padajo granate, a “Zahodnjakom” ni težko ubiti tudi svojega človeka, če bo to prepričalo miljon gledalcev črne škatle, da so to naredili Rusi. Poznamo medije globoke države, kako znajo lagati (tudi igralce imajo svoje, če je treba), če kdaj, smo jih spoznali v Covid prevari. Zakaj bi naj takrat lagali, tokrat pa govorili resnico? Ni bolj logično, da lažejo prej in zdaj? Saj so isti ljudje plačani iz istega žepa kot prej. Za prej vemo, da so. Za zdaj pa bomo še izvedeli, le stvar časa …

Ali nas čaka smrt zaradi pomanjkanja hrane, lakote? Po svetlem scenariju seveda ne, kajti Rusija je samooskrbna, imela pa naj bi tudi toliko presežkov (menda kar 40%), da lahko nahrani celo Evropo. Lačni torej ne bi rabili biti, umirati pa še manj. A če bo naša politika še naprej trmoglavila z prozahodno politiko, nas znajo Rusi pustiti lačne vse dotlej, dokler se ne bomo zbudili v še večji obliki – in vrgli vlado z oblasti. Zakaj tega ne naredi Rusija? Zato, ker bi v tem primeru izpadli agresivni, prozahodni mediji le čakajo na napako. Tako naj bi tudi Trump v Ameriki pustil, da se zadeva odvijejo do konca. Da se pokažejo pravi obrazi. Da padejo tudi zadnje maske. Da “blato” samo izplava na površje …

Ali lahko Rusi pričakujejo protiudar koga drugega, predvsem EU oz NATO-a? Pričakujejo lahko provokacije s strani EU, kaj več ali kaj konkretnega pa si nihče ne bo upal. Rusi so danes najmočnejša vojaška svetovna velesila, ob sebi pa imajo kompleten vzhodni blok, začenši s Kitajsko, pa Indijo, Turčijo, Iranom, Korejo, itd. Globoki državi (Satanistom, Kabalistom, Zahodnjakom, Iluminatom, Demokratom, …) je ostala le NATO vojska, ki je v tem primeru manjša od miške v igri z mačko. Ameriška vojska bo imela oz že ima dovolj dela doma, na svojem ozemlju. Gre torej samo za vprašanje časa, kdaj bo ruska vojska (oz. aliansa vojsk 17 držav) odpihnila Amere preko Atlantika, za EU in NATO plačance pa poskrbela drugače. Pravijo, da po vojaškem zakonu, ki pozna celo usmritev.

Se rabimo česa bati? Načeloma ne. Rusija naj bi sicer prišla tudi v Slovenijo, a kot zaveznica nas, ljudi. Prišla naj bi po iste “ljudi”, kot so jih “pospravili” v Ukrajini. Tako bi se naj svet končno in dokončno rešil zla. Menda za vsaj 1.000 let, upajmo pa, da za vedno.

 

Govor Putina:

 

 

ANKETA:

V katero smer naj se razvije pogovor?

  1. Kako veste, da Putin ne sodeluje z globoko državo?
  2. O kakšni odvisnosti govorite, zakaj naj bi nam pomanjkanje koristilo?
  3. Kaj čaka Slovenijo?

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE