Aktualno

Veganski izziv letos privabil preko 1.400 udeležencev

Slovensko vegansko društvo je januarja letos pripravilo še en Veganski izziv, na katerem je sodelovalo 1.050 udeležencev, še dodatnih 360 udeležencev, pa se je izzivu priključilo naknadno. Udeležence je vsako jutri v elektronskem poštnem nabiralniku čakalo sporočilo z dnevnim jedilnikom ter predlogi za nakupovanje, idejami za “veganiziranje” vsakdana, pa tudi znanstvene raziskave o vplivu veganskega načina življenja na živali, zdravje in planet.

Poleg dnevnih e-mailov so bila organizirana tudi uvodna in zaključna predavanja ter kuharska delavnica, na kateri so se udeleženci spoznali z osnovami veganske kuhinje.

Slovensko vegansko društvo je prvi 30-dnevni enostavni veganski izziv v Sloveniji organiziralo od 10. marca do 9. aprila 2013, ko se je z izzivom spoprijelo 583 ljudi, od katerih jih je 337 zahtevalo veganskega mentorja, ki so jim pomagali pri vprašanjih in jih spodbujali na njihovi poti. Mentorsko pomoč je nudilo kar 65 mentorjev, poleg njih pa je pri izzivu na tak ali drugačen način pomagalo še 135 oseb.

Če vas zanima, kaj so na uvodnih predavanjih slišali udeleženci, si lahko posnetke ogledate na Youtube kanalu Slovensko vegansko društvo, če pa se želite tudi sami spoprijeti z veganskim izzivom, se lahko kadarkoli prijavite na spletni strani Izziv.si, kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

Veganstvo je zdrav način prehranjevanja in kot tak primeren za vse starostne skupine (vir), zato ne čudi, da je iz dneva v dan več veganov.

(Foto: Vegan.si)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE