Aktualno

JURE TRBIČ, PIRATI: “V kolikor bi se ponovile predčasne volitve za Državni zbor, Pirati to vidimo bolj kot priložnost za nas …”

Dobra dva tedna je minilo od zadnjih, parlamentarnih volitev, na katerih je s 24,92% prejetih glasov slavila stranka SDS. V parlament se je uvrstilo devet strank, pred vrati parlamenta pa je, takoj za SLS, ostala tudi Piratska stranka Slovenije (2,15% oz. 19.182 glasov). Nekaj ‘hitrih’ vprašanj smo zastavili sekretarju stranke Juretu Trbiču.

  • Kako ste zadovoljni z rezultatom na minulih parlamentarnih volitvah?

Pirati smo zadovoljni s solidnim rezultatom, kjer smo zopet dokazali, da smo politična sila v vzponu. Ponosni smo na to, da nam je, ne glede na to, da naše delovanje temelji na vsebinah in ne na promociji, uspelo dobro (za 61%) povečati število volivcev, kar nam daje zagon za nadaljnje kakovostno delo. Še posebej veliko nam pomeni, da je bila večina teh volivcev mladih, kar pomeni, da mladim dajemo upanje za boljšo prihodnost.

  • Kaj pričakujete, da se bo zgodilo v prihodnjih tednih (mesecih) glede sestave vlade?

Prihodnosti ne znamo napovedovati, jo pa aktivno (so)ustvarjamo in vabimo tudi ostale v to zgodbo. Kdorkoli bo mandatar, Pirati bomo budno bdeli nad vsebino koalicijske pogodbe in izvrševanjem le te, posebej skozi prizmo piratskih področij, kot so informacijska družba, mladinske politika, skrb za oskrbe potrebne in podobno.

  • Ali pričakujete še ene volitve in kaj pričakujete od njih glede vaše stranke?

V kolikor bi se ponovile predčasne volitve za Državni zbor, Pirati to vidimo bolj kot priložnost za nas, saj ne dvomimo v izboljšanje rezultata na naslednjih volitvah.

Veganstvo vidimo kot eno izmed teh življenjskih stilov, ki prinaša mnogo koristi tudi družbi in planetu.
  • Ker smo portal, namenjen predvsem veganom, dovolite še eno vprašanje s tega področja: Kakšno je vaše mnenje o veganstvu? Ali veste, da hrana rastlinskega izvora, obogatena z B12, vsebuje popolnoma vse, kar potrebujemo za zdravo in dolgo življenje?

Menimo, da je to v prvi vrsti vprašanje stroke in ne politike. Vsekakor pa ideološko Pirati stojimo bolj na strani pravice do svobodne izbire kot nesmiselne regulacije, ob predpostavki, da ta pravica posameznika ne vpliva na pravice drugih ali interesa skupnosti. Veganstvo vidimo kot eno izmed teh življenjskih stilov, ki prinaša mnogo koristi tudi družbi in planetu.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE