Aktualno

ROBERT MEĐUGORAC: “Imejte radi svoje mame, dokler jih imate …”

Zakaj je človeštvo ‘narejeno’ tako, da ljudje ne znamo ali ne zmoremo nekomu reči, da ga imamo radi? Zakaj nekoga ali nekaj objokujemo šele potem, ko tistega ni ali nimamo več? Naj nam bodo vsem skupaj v razmislek besede Roberta Međugorca iz Zagreba, ki je včeraj, ko to še zdaleč ni pričakoval, prejel nepričakovan klic …

“Danes mi je pozvonil telefon, videl sem, da kliče mama. Toda ko sem se javil, sem na drugi strani slišal drug, meni neznan glas, ki me je vprašal – kdo sem. Ko sem se predstavil, mi je izrazil globoko sožalje”, začne opisovati pretresljiv dogodek 42-letni Robert Međugorac, oče petih otrok (tri hčere, dva sina), Zagrebčan, ki je v Osijeku končal glasbeno akademijo, v Zagrebu pa nato še doktorat iz filozofije in sicer s področja bioetike in zooetike. Robert je tudi profesor kitare in znan hrvaški borec za pravice živali (seveda tudi vegan, tako kot cela njegova družina, več v prispevku spodaj).

“Še danes okoli poldneva sem, ker sem bil na konferenci, na kratko govoril s svojo mamo. Sinoči je odšla iz Slavonskega Broda s skupino upokojencev na Hvar. Na cilj so prišli okoli 10h dopoldan, na kar je šla spat, ker so se pač vozili celo noč. Ko se je prebudila, je odšla na plažo in plavala … Dokler je niso našli, da – pluje po morju brez znakov življenja”, še doda Robert.

Na plaži se je našel neki, njemu neznani zdravnik, ki je mamo kar pol ure poskušal oživljati, a žal neuspešno. “Hvala mu za to”, ne ostaja dolžan sin.

Imejte radi svoje mame, dokler jih še imate!

Neznani ljudje, ki so bili priča dogodku pravijo, da se ni utopila, da ji je verjetno odpovedalo srce. “Na oni svet je odšla točno na rojstni dan svojega moža, mojega dragega očka. Zbogom, mami, pozdravi očeta, rad vaju imam”, zaključi v izlivu čustev na svoji Facebook strani Robert Međugorac, smisel celotne objave pa objavi v naslovu z besedami: “Imejte radi svoje mame, dokler jih še imate!”

Naj bo ta dogodek in te besede povod, da poveste mamam, da jih imate radi. Verjemite, da jim bo zaigralo srce, z le nekaj izbranimi besedami jim boste polepšali dan, teden, mesec ali pa kar celo življenje … Tako malo je potrebno. Storite to, storimo to!

Gospa Višnjica Međugorac, počivajte v miru (23. 1. 1945. – 20. 6. 2018.)!

(Foto: Včeraj preminula mama Višnjica in njen sin Robert Međugorac; vir: FB Robert Međugorac, z dovoljenjem za objavo)

 

VIDEO: V družini Roberta Međugorca (sina žal pokojne gospe Višnjice) so vsi vegani

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE