Aktualno

Terapija, ki zdravi tudi najtežje bolezni …

Če želite ostati zdravi in vitalni, potem mora biti na vašem jedilniku veliko svežega sadja. Strokovnjaki so si namreč enotni, da imajo ljudje, ki vsakodnevno uživajo sadje in pijejo sveže izcejene sokove, velike možnosti, da živijo dlje. Tudi 100 let, pa tudi precej preko. Verjemite, sokoterapija je popoln recept za zdravo življenje!

Izumitelj sokoterapije, ameriški dietolog dr. Norman Walker, je živel kar 118 let, kar bi lahko bila potrditev, da je bil njegov način življenja oz sistem prehranjevanja pravilen. Walker je menil, da naj človek pije dnevno toliko sokov, kolikor mu le-ti predstavljajo zadovoljstvo, užitek, a je za doseganje vidnih rezultatov potrebno popiti najmanj 0,6 l soka na dan.

Sokoterapija lahko učinkovito zdravi in ozdravi številne bolezni, med katere sodijo tudi take, ki jih sicer ne zmorejo pozdraviti niti zdravila. Na vprašanje – zakaj zdravi sok, ne pa že sam svež in zrel plod, znanstvenik odgovarja, da telo prebavlja trdno hrano tudi po nekaj ur, medtem ko sokove prebavi zelo hitro in njihove zdravilne sestavine sprejme in absorbira že v nekaj minutah. Pri tem seveda ni zanemarljiva poraba energije, saj jo telo za absorbcijo samih sokov porabi neprimerljivo manj.

Sokovi – najprijaznejše zdravilo

Sokovi igrajo pomembno vlogo v našem organizmu. Z ene strani predstavljajo gradbeni material, ker organizem na najboljši način zadovoljijo z nujno potrebnimi aminokislinami, minerali, encimi, vitamini, nahranijo kri in regenerirajo tkivo, z druge strani pa so čistilci celega organizma, saj ga očistijo odpadnih snovi in toksinov (strupov). Walker pravi, da se lahko ravno zato z gotovostjo trdi, da so sokovi najprijaznejše, najokusnejše in najnazesljivejše zdravilo, katerega nam je podarila Narava. Na nas je le, da ga vzamemo.

Sokoterapija

Sokoterapija je priporočljiva za bolne ljudi, zelo priporočljiva za tudi za vse, ki uživajo mesno hrano, mleko in mlečne izdelke ter jajca, saj imajo na račun teh sestavin zakisano telo, kar je vzrok za večino bolezni. Sveže sadje in zelenjava pa so alkalni (bazični), zato tudi sokovi iz teh koristijo telesu, saj odpravljajo kislost.

Terapije s sokom, torej sokoterapije, ni najbolj preprosto izvesti, saj ljudem, ki so vajeni tople hrane (sploh pa vsejedcem) predstavlja velik manjko. Zato je priporočljivo, da se, v kolikor se odločite na sokoterapijo, najprej seznanite s presno (surovo, ne termično obdelano) hrano, jo uživate teden ali dva, potem pa sprejmete izziv sokoterapije. Sokoterapija se najbolj priporoča že bolnim ljudem (ozdravljiv je zelo pogost diabetes tipa 2, pa tudi rakaste tvorbe, itd), takrat bi naj terapija trajala 42 dni*, za zdrave ljudi pa se priporoča 21-dnevna terapija, ki bo v tem času telo in vse vitalne organe spravila v red, kakršen mora biti. Krajša, torej 21-dnevna terapija, se priporoča vsem ljudem 1x letno.

Stranski učinki

Nevarnih stranskih učinkov pri sokoterapiji ni, se pa lahko zaradi detoksikacije (razstrupljevanja) po telesu pojavijo razni izpuščajo, tudi slabost, manjše bolečine, a to vsekakor niso znaki za preplah, temveč dokaz, da se telo čisti oz dela v tisto smer, kot je zanj (in posledično za vas) najboljše. Že po nekaj dneh boste občutili lahkotnost, več energije, kar bo privedlo do nasmeha na obrazu in vsesplošnega dobrega počutja. Daljnoročnih stranskih učinkov, kot jih poznamo pri zdravljenjih z zdravili, tu torej dejansko ni.

Ste že kdaj zasledili, da bi človek, v kolikor v telo ne bi vnašal vseh strupov (največ jih vnašamo skozi nezdravo hrano, alkohol in cigarete, nekaj pa tudi skozi onesnažen zrak), znali živeti tudi 120 let? Nekateri trdijo, da celo 150 do 180 let … Zato ne bodite več tako zelo prepričani, da je nekdo, ki je dočakal 90 let, živel dolgo. Živel je le dlje od večine, morda zaradi boljših genov (morda prijaznejše okolice, manj stresa, …), še vedno pa ni doživel let, katera bi lahko dočakal, če bi živel zdravo življenje, kjer bi bilo sadje, zelenjava, stročnice, žitarice, semena in kalčki. A o tem ob kakšni drugi priložnosti …

Sokoterapija je torej zelo dobrodošel post, potrebno pa je vedeti, da tudi sokovi niso čudodelni, temveč le dobrodošla pomoč pri (o)zdravljenju. V kolikor želite ostati zdravi in/ali izboljšati zdravje, je potrebna temeljita sprememba življenjskega sloga, pri čemer je potrebno iz prehrane odstraniti vse vrste mesa (tudi ribe, zajčke in piščančke, da ne govorimo o predelanih mesninah, kot so salame in klobase), vse mleko in mlečne izdelke (tudi sladoled, čokolade, piškote, slaščice, skute, smetane, …), jajca in izdelke, ki jajca vsebujejo. Če ste pomislili, da boste morali živeti od zraka, pa se nikar ne bojte, ostane vam še veliiiiiko dobre in predvsem zdrave hrane. Tudi o tem pa kdaj drugič …

 

(Foto: vir)

* ob tem so (za hujše oblike bolezni) potrebne še druge metode, kot so klistiranje, itd, o čemer bomo še pisali …

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE