Aktualno

Pred nami je pomlad, čas, ko bo treba iz hiše na svobodo spustiti prve muhe. Kako to storiti?

Domača, hišna muha zna biti zelo nadležna, sploh če vas zbudi z bzzzzz-anjem kakšno soboto okoli 6. ure zjutraj. V afektu bi jo marsikdo pokončal še isto sekundo, ko pa je ta izkušanja mimo, se pomirimo in nasmehnemo. Zakaj? Ker smo ohranili eno življenje. Namreč, če bi bilo jutranje bujenje muhe (morda ste muhi všeč in se želi le igrati z vami?) najhujše na tem svetu, potem bi bil svet zelo lep …

Kaj pa vi storite, če vidite muho? Odprete okno in jo naženete ven? Verjetno. Tako naredi večina. Menda. Kaj pa, če ne želi ven? Če ne najde izhoda? Če je zmedena ‘kot muha’? Kako ji lahko pomagamo? Za to potrebujete le kozarec in list papirja.

S kozarcem se muhi prikradete od zadaj in jo poklopite s kozarcem. Ko začne muha prestrašeno letati znotraj kozarca, pod rob kozarca porinite list papirja, potem pa počasi vse skupaj prestavite s pulta (ali kjer koli se ‘reševanje vojaka Ryana’ dogaja) v svoje roke. Ko držite v eni roki kozarec, katerega ste z drugo roko poklopili z listom papirja, ste zmagali. Sledi še samo zadnji faza … Stopite do okna, balkona, vrat in muho spustite na prostost.

Preden jo izpustite, si vzemite še kakšno sekundico, da jo podrobno proučite. Videli boste, kakšnih čudežev je sposobna Narava.

Kot pripomoček lahko uporabite tudi plastičen kozarec ali posodico (ki bo namenjen le temu) in recimo razglednico (je trša, zato zna biti postopek lažji), pripomoček pa vam zna, kot pravi Coprnica Kiki, priti prav skozi celo leto – tudi za pajke in druge ‘žužke’.

Navdih za ta članek smo dobili pri veganu Gregorju Vrhovniku, zato tudi končajmo z njegovim stavkom: “Zakaj bi končali neko življenje, kadar ga lahko rešimo? Ne smemo pozabiti, da je vsako življenje pomembno in sveto, saj smo vsi med seboj povezani … Vsi smo eno.”

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE