AktualnoNoviceZanimivosti

Čistilka na manjši hrvaški šoli: “Če mene je*ejo, moram še jaz njih!”

Kot poroča hrvaška bojevnica za pravice ljudi Bernarda Jug, se je pred nekaj dnevi na neki manjši hrvaški šoli zgodil incident, kjer je čistilka “napadla” otroke s kričanjem – kje imajo maske. Na pripombo učiteljice, da ni maškarada, se je “zlomila” in “priznala”, da zgolj stresa svoje frustracije po tistih, po katerih lahko. Kolateralna škoda nevednosti ljudi, ki “samo opravljajo svojo nalogo” (pri čemer to sploh ni njihova naloga), pa so žal – otroci.

Učiteljica angleškega jezika iz okolice Virovitice Bernarda Jug se s kazanjem na probleme že več let bori za pravice otrok in odraslih.

Otroci nižje stopnje so nekega dne prišli v šolo, kjer jih je prestregla čistilka in pričela na njih kričati: “Spet nimate mask, kje imate maske!”

Omenjeno je slišala tudi učiteljica, ki je stopila v šolo skupaj z otroci in čistilki razložila, da so otroci vendarle prišli v šolo, ne na maškarado, nakar je čistilka izustila resnico, ki ji je ležala na duši oz. zaradi katere je tudi ona terorizirala otroke.

– “Če je*ejo mene, moram še jaz njih“, je jezno zabrusila.

Torej, če mora ona nositi masko, bi naj, po njeno, maske morali nositi tudi oni. A težava je v tem, kot še poudarja Bernarda Jug, da nje ni nihče prisilil v nošenje maske, zanjo se je, tako kot vsi, ki jo nosijo, odločila sama. Potrebno je poudariti, da pogojevanje in prisila ni enako in mask ne bi rabil nositi prav nihče, saj le-te ne ščitijo proti virusom (kar jasno piše celo tudi na embalaži proizvajalca), odgovorni pa bi z zahtevo po nošenju kršili tudi ustavne človekove pravice. Dodajmo, da tudi zahteva in priporočilo nista enaka termina in imata, sedaj je to še kako vidno, lahko zelo različne posledice.

Ob tej priložnosti zato pozivamo vse učitelje in ravnatelje, da nemudoma prenehajo z zahtevami po nošenju mask (in tudi z vsemi ostalimi protiustavnimi ukrepi), saj je njihova dolžnost zaščititi otroke začasa njihovega obiska šola, ne le slepo in brezglavo ubogati ukaze nadrejenih, celo protiustavne. Maske so imele že od nekdaj le en namen – ponižati človeka oz. ga “zaščititi” pred – pokončnostjo.

 

IN KAJ ZATO, ČE SI RAVNATELJ??? Video profesorice si je v nekaj dneh ogledalo že okoli 350.000 ljudi

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE