Aktualno

IN KAJ ZATO, ČE SI RAVNATELJ??? Video profesorice si je v nekaj dneh ogledalo že okoli 350.000 ljudi

Bernarda Jug je profesorica, ki poučuje angleški jezik na treh šolah. Prihaja iz vasi Korija pri Virovitici (Hrvaška). S svojim videom, označila ga je za prvega, torej lahko pričakujemo še kakšnega, je postala pravi spletni hit. Njen video si je na FB strani Vrijeme je da narod kaže DOSTA (Čas je, da ljudstvo reče DOVOLJ*) v le nekaj dneh ogledalo skoraj 350.000 ljudi.

Bernarda v videu brez dlake na jeziku kritizira aktualno oblast in vodilni dve stranki, HDZ in SDP. V videu govori tudi o dramatičnem stanju v slavonskih šolah, masovnemu izseljevanju Hrvatov v tujino in nezainteresiranih politikov, katere da skrbi le lastna rit. Kritike je bila med drugim deležna tudi cerkev, saj pravi, da se tudi ona ‘barva’.

“Ste se kdaj vprašali, kako je možno, da naši politiki delujejo tako izdajalsko? // Kako je mogoče, da svojemi narodu in svoji domovini ne želijo vse dobro? // Bila sem na nedeljskem kosilu pri družini iz nekdanje politične elite. Nisem mogla verjeti, kar sem slišala in čemur sem bila priča. // Ne bodite služabniki, oni so samo kmetje (na šahovnici, op. a.), katere MI izbiramo. // Duša me boli, ko grem v Slavonijo predavat’ v skoraj prazne razrede, kjer učim angleščino. In veste kaj ti otroci naredijo, ko se naučijo angleško? Gredo v tujino. // Ne boste me nagnali ven. Če mora kdo ven, so to oni. // Časa za dialog ni več. Ljudje, nehajte se jih bati, nas je več, kot njih”.

Tudi v Sloveniji ni veliko drugače. Vsi smo tiho, ker se bojimo za delovna mesta, doma pa redno tarnamo, da nam ni dobro, da delamo le za položnice, medtem ko politiki kradejo. Če povzamemo Bernardo: “Hej, ljudje, nehajte se jih bati, nas (malih ljudi) je več, kot njih (politikov in njihovih podrepnikov)! Se bo našla slovenska ‘Bernarda Jug’?

To je le nekaj citatov pogumne Bernarde, ki je celo svoji nadrejeni, ki je v službo na razpisano delovno mesto vzela – iz politike porinjeno delavko, zabrusila: “Zaradi katere politike ste morali vzeti njo? Povejte mi ime človeka, ki je to zahteval! Kako je zahteval, vam je držal nož na vratu? Česa je bojite? Kaj pa vam morejo? Se bojite, za svoj stolček? Vas je strah, da bi bili iz ravnateljice degradirani v profesorico?”

Več v videu Bernarde Jug:

* medtem je skupina prenehala obstajati, Bernardo Jug najdete v skupini Bernarda Jug – Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE