AktualnoRevija 5D

Protesti: DA ali NE?

Objavljamo mnenje neznanega avtorja »proti« protestom, veseli pa bomo razmišljanja o nasprotnih dejstvih.

»Protesti ne spremenijo ničesar. Niti zamenjava vladarja. Spremeniti je treba način življenja. Isti um, ki je ustvaril težavo, tega istega problema ne more rešiti. Um se mora spremeniti. Bilo jih je 3 milijone v Berlinu, a niso ničesar spremenili. Protesti nenehno potekajo v drugih evropskih mestih, vendar se še vedno nič ne spreminja. Kako strmoglaviti sistem, ko smo sami sistem in ga poganjamo? In skoraj nihče ga noče strmoglaviti. Brez koristi je iti na proteste proti ukrepom in obenem spoštovati iste ukrepe. Kaj je potem namen protesta? Vučić in Kon nam ne bosta snela mask, to moramo storiti sami.

Pravijo, da ne smemo izgubiti službe. No, ravno v tem je bistvo, to je bistvo vsega. Zakaj opravljate delo, pri katerem vas izsiljujejo in ponižujejo? Zakaj ste odvisni od drugih, od države, od sistema …? Če bi samo tisti, ki so proti vsemu temu mučenju in maskam, rekli NE, bi bilo vse drugače. To je približno 10-20 % prebivalstva. To je že kritična masa. Toda tako imamo morda le 1 ali 2 % tistih, ki ne nosijo mask in ne ubogajo. Ta sistem bi padel kot stolp iz kart, če bi bili ljudje neposlušni. Boj znotraj sistema je izguba dragocene energije.

Namesto tega moramo iz tega sistema počasi izstopiti. Ker obstaja izhod, obstaja rešitev. Izstopite iz sistema, bodite čim bolj neodvisni. Kupite več pri kmetih, manj pa v trgovinah in podobno. Vsak korak je pomemben. Človeka, ki živi v naravi, ni mogoče kar tako izsiljevati in nadzorovati, ker ima les, svoj vir vode, vrt, poln hrane. Znebiti se moramo sistema, navezanosti na materialne stvari in denar. So časi, ko bo tisti, ki lahko živi brez denarja, preživel in zmagal. Kriptovaluta prihodnosti ne bo denar, temveč seme. Za kakovostno življenje ne rabimo denarja, ampak znanje. Najvišje znanje o naravi, rastlinah, sebi, zavesti, moči duha in uma … Naši predniki so to vedeli. In danes smo padli v past materializma in udobja. Imamo diplome in lažno znanje, ki zdaj niso nič vredni. Namerno so nas učili napačnih stvari, učili so nas biti poslušni sistemu in ga vzdrževati.

»Brez koristi je iti na proteste proti ukrepom in obenem spoštovati iste ukrepe.«

Potrebujemo znanje o svobodi in življenju zunaj sistema. In v večji meri kot bomo zapustili sistem, bolj svobodni bomo. To je rešitev, ne pa nesmiselni protesti in boji znotraj sistema. Nisem proti protestom, redno se jih udeležujem in pridem tudi jutri, toda ljudje morajo razumeti, da to ni rešitev. Skoraj ni razlike med strahom pred virusom ali strahom pred kaznijo, izgubo službe itd. Ker v obeh primerih vlada strah. Najprej bi morali delati na odpravi strahu, razumeti svojo moč, ne prodajati se za vsako ceno, spoštovati se … Potem vam bosta vesolje ali Bog pomagala pri osvoboditvi. Kako vam bo Bog pomagal, ko se boste strinjali s ponižanjem, ko se nimate moči upreti tiraniji? Bog ne bo nikogar pustil lačnega. Če pa v nas ni vere, potem ni ničesar. In ljudje se tako bojijo za ta obstoj, tako se bojijo smrti in vsega! TO je pravi sovražnik, s katerim se moramo boriti, ne pa politiki in vladarji.

Človek, ki se ne boji, ki se sooča s svojim strahom, je že močan, lahko stori karkoli, ker je njegov duh močan. Ko smo znotraj močni in svobodni, ko ni strahu, potem se lahko z vsemi težavami spopademo tudi zunaj. Vzrok je znotraj, nikoli ni bil zunaj. V notranjosti se moraš boriti in premagati samega sebe. Ko premagamo sebe, smo svobodni.”

(vir: nn)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE