Aktualno

Regratova koreninica močnejša od kemoterapije

Regrat ljudje poznamo kot rastlinico, katere zelene liste uporabljamo v solati. Vemo, da le-ti vsebujejo veliko zdravih snovi, predvsem železa, ne poznamo pa rastline kot celote. Koreninice regrata, denimo, celo odrežemo in jih pustimo v zemlji, a ravno v njih bi naj bilo največ zdravja. Koreninice regrata bi naj bile zdravilo, menda celo močnejše od kemoterapije. Pa ne le močnejše, tudi učinkovitejše – kemoterapija bi naj ‘ubijala’ vse celice (tudi zdrave), medtem ko naj bi regratova koreninica ‘ubijala’ le rakaste celice.

Tako kot tudi v Sloveniji ljudje še nismo seznanjeni z vsemi rastlinami in njihovimi pozitivnimi učinkovinami, tako velja tudi regrat še marsikje za navaden plevel. A regrat je vse prej, kot to. Regrat je zelo zdrava rastlina, vse, kar je pri nabiranju regrata pomembno pa je to, da se ga nabira na čim bolj čistih področjih, torej čim bolj stran od cest, tovarn in ostalega, ki onesnažuje zrak.

Koreninice, zeleni listi, cvetovi …

Naše babice so znale iz regratovih cvetov delati sirup, mi znamo koristiti njihove liste, prihodnost pa je, kot kaže, v regratovih koreninicah. To seveda še ne pomeni, da je potrebno opustiti z uživanjem listov in cvetov, le več pozornosti je potrebno nameniti koreninicam, kot so je bile deležne do sedaj.

Regrat ima odvajalne učinke, spodbuja izločanje žolča, čisti jetra, pomaga pri alergijah in znižuje holesterol. Vsebuje zelo pomembne vitamine in minerale, kot so vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, železo, kalcij, kalij, folno kislino in magnezij. Vsebuje tudi do 535% dnevno potrebnega vnosa vitamina K in okoli 110% dnevno priporočenega vnosa vitamina A.

Izkušnja …

72-letni John di Carlo naj bi se na lastno kožo prepričal o zdravilnih učinkih regrata. V svojem boju za preživetje je šel skozi intenzivne in »agresivne« tretmaje kemoterapije. Po treh letih zdravljenja so ga ‘odpustili’, da bi zadnje dni svojega življenja preživel v družbi svojcev. Takrat so začeli iskati rešitve in prišli so do regratovega čaja. V njem so videli zadnjo možnost za preživetje. Po le štirih mesecih, piše Natural News, bi se naj Johnova bolezen ustavila.

Recept …

Regratove koreninice lahko posušite in zmeljete, lahko pa uporabite tudi surove, katere narežete na drobno. Za velikost ene čajne žličke veliko koreninico dajte v lonček in jo prelijte z 2-3 dcl vrele vode (en recept tudi pravi, da bi naj koreninice tudi vrele 2-3 minute). Pustite stati 10-15 minut, nato pa, ko se ohladi, popijte čaj. Počasi, požirek po požirek. Držite požirek v ustih, naj se čaj prepoji z vašo ustno slino. Ta postopek ponavljajte dvakrat dnevno. Regratov čaj bi naj že v 48-tih urah ubil rakaste celice, hkrati pa v tem času naj ne bi nobena zdrava celica postala rakasta.

 

POMEMBNO: Nismo zdravniki, niti farmacevti. Ne trdimo, da stvar deluje, še manj lahko to garantiramo. A ko je nekdo bolan, bi poskusil vse. Če vam uspe, bomo tudi mi veseli. Držimo pesti … in javite se z odzivi!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE