Aktualno

Koliko dejansko cenimo ženske?

Ste že slišali za pregovor, ki pravi, da ženske podpirajo tri vogale v hiši, mož pa le enega? Moški smo ‘izumili’ nadaljevanje tega pregovora, ki pravi: “Če pa moški izpusti svoj vogal, se pa cela hiša podre …”

Piše: Rumenokljunec

Ha, ha, ha, smešno, še posebej v moški družbi. Kako zelo prav nam pridejo izgovori, samo da se pokažemo, kako zelo smo pomembni in nepogrešljivi, kajne? Dejstvo pa seveda je, da ženska še kako podpira tudi četrti vogal in katerega koli ona izpusti, se bo poznalo.

Ste kdaj spremljali vašo partnerico, kaj vse ponaredi v enem dnevu? Jo vidite, da dela od jutra do večera? Kolikokrat ste v lanskem letu po prostorih pobrali umazano perilo, ga oprali, zlikali in pospravili v omaro? Kolikokrat ste šli v trgovino, vse nakupili, skuhali kosilo ter potem še vse skupaj pospravili? Pa da ne nadaljujemo, to sta le dve opravili …

V redu, obstajajo tudi moški, ki vse to delajo, a načeloma to ženske delajo ‘po defaultu’. Ker to tako je! Pa je res tako? Tako je bilo nekoč, v časih, ko so moški hodili v službo, ženske pa skrbele za gospodinjstvo. Moški pa smo vse to obrnili nam v prid. Zdaj ženske skrbijo za gospodinjstvo, pa še v službo hodijo. In vsi smo tiho, ker nam tako ustreza. Ženske pa itak ‘nimajo pravo glasanja’ …

Nekoč je mož organiziral piknik, na katerega je povabil nekaj sodelavcev. Ženi je naročil, da v petek ob 16h pridejo na piknik sodelavci, naj pripravi, kar je pač potrebno. Ko je prišel dan za zabavo, se je na pikniku res zbralo kar lepo število sodelavcev. Zažurali so pozno v noč … v ponedeljek v službi pa so vsi v en glas tulili: “Marjan, tole si pa dobro organiziral, boš lahko še kdaj!”

Marjan je bil seveda ves ponosen in je hitel doma ženi razlagati, da so vsi pohvalili NJEGOV piknik. Za ‘nagrado’ je šel s kolegi na pivo, ker je hotel še nekajkrat slišati, kako zelo dobro da je vse organiziral … Pozabil pa je, da je žena nakupila vso potrebno hrano, vso potrebno pijačo, pribor, mizo, stole, senčnike, kozarce, igrala za otroke (itd), da je ‘nagvercala’ hrano in dala pijačo v hladilnik. Da je vse prinesla ven, pa za tem tudi vse pospravila, vključno z na koncu pošteno ‘nažganim’ možem, ki je od celega piknika zgolj – vrgel hrano na roštilj in dvakrat obrnil … ter izpraznil osem flaš piva!

Kdo je torej – dober organizator?

Zato, dragi moški, če si pravi moški, še danes reci ženi, da jo imaš rad. Če ti to ne gre z jezika, jo vsaj objemi. Če ti je tudi to težko, ji vsaj reci, da te ‘dobro izpopolnjuje’. Ali pa, da se dobro ujemata. Če ti je tudi to odveč, ji nikoli več ne prinesi darila. Niti za valentinovo ne. Za noben praznik. Ker ne zgleda. Ni fer. In če si res tako prepotenten, jo pusti … z besedami, da si zasluži boljšega! Ali pa jo končno začni ceniti …

 

Rumenokljunec izraža svoje stališče, ki ni nujno enako z mnenjem uredništva. Rumenokljunca lahko spremljate tudi na Fb strani Rumenokljunec!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE