Aktualno

Ali je bolezen v letih 60+ res nekaj normalnega?

Je dejstvo, da mora nekdo jemati po 10+ tablet dnevno tudi normalno? Kdo nas je tako naučil in zakaj? Čemu ne verjamemo, da to ni normalno?

Piše: Rumenokljunec

Mama ima 62 let. Vsak dan vzame po 10+ tablet. Ko sem ji rekel, da ji tablete le lajšajo simptome (maskirajo bolezen), ne odpravljajo pa težav, mi ni verjela. Ko sem rekel, da poskusi z vegansko prehrano vsaj dva meseca, da bo v tem času opustila vsaj polovico zdravil, tudi ni hotela slišati.

Pravi, da je to, da je bolna in da jemlje toliko tablet na dan – normalno. In da zdravnik že ve, kaj je prav. Ker da vsi tako živijo, ker da imajo vsi podobne težave in podobne tablete.

Jah, kako pa naj bo drugače, če imate vsi iste navade in iste bogove (v belem)? Nekje sem zasledil, da je 15 najpogostejših bolezni posledica nepravilnega prehranjevanja. Med te spada tudi visok pritisk in sladkorna tipa B. Oboje je ozdravljivo s pravilno prehrano, z vegansko (rastlinsko) prehrano. Posledice ene ali druge bolezni so lahko hude. Zaradi visokega pritiska lahko recimo pride do kapi, zaradi sladkorne je lahko človek tudi ob nogo. Je treba tega?

A je tako težko jesti prav? A se je tako težko odpovedati živalskemu truplu in izločkom živali? Dandanes – pri toliko druge odlične in zdrave hrane?? Pravijo, da ni neozdravljivih bolezni, da so le neozdravljivi ljudje. Očitno je nekaj na tem …

Rumenokljunec izraža svoje stališče, ki ni nujno enako z mnenjem uredništva. Rumenokljunca lahko spremljate tudi na Fb strani Rumenokljunec!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE