Aktualno

RAZMIŠLJAJMO DRUGAČE: Kdaj NE zaupati, če ne takrat, ko gre za lastno zdravje???

Prav neverjetno je, da ljudje za večino proizvodov in aparatur, katere kupujemo, zahtevamo garancijo, medtem pa za lastno varnost (in nenazadnje varnost svojih otrok) ne zahtevamo popolnoma nobene garancije. Zakaj tako delamo? Tako so nas naučili, ljudje pa naučenemu slepo verjamemo … Kar tudi v tem primeru ni prav!

Primer: Ne zaupamo strokovnjakom, kot so električarji, vodovodarji, gradbinci, taki in drugačni monterji … Od vseh zahtevamo garancijo – kaj pa, če se zgodi to in to! Na drugi strani pa slepo zaupamo zdravnikom in proizvajalcem cepiv, od katerih zavisi naše zdravje in življenje. Njim se verjame, zaupa. V njih se ne sme niti podvomiti. Še manj v njihovo strokovnost.

Če vas en mojster ‘izneveri’ (slabo opravi svoje delo), iščete boljšega. Če komu cepivo škodi, ne naredimo ničesar. Zakaj? Ker mojster ne zna in vas je ‘nategnil’, doktorju pa se je ponesrečilo? V smislu – kdor dela, tudi greši? Slab mojster bo propadel, cepivo ne bo. Ker cepivo je ‘brezhibno’, vanj se, kot tudi ne v zdravnike, ne dvomi.

Ne jezite se, raje odprite oči in v prihodnosti delajte drugače. Ne zaupajte nikomur, predvsem pa pozabite na tisto, kar so vas naučili. Začnite se učiti znova in SAMI pridite do zaključkov.

Nobeni stroki se ne verjame slepo, razen medicini in farmaciji. Zakaj ljudi bolj skrbi kakovost bele tehnike, kot kakovost cepiva, ki bo injicirano v telesa naših (komaj rojenih ali pa odraslih) otrok? Ko kupujete hladilnik, preverjate proizvajalca in spremljate, katera znamka nudi najboljšo kakovost, katera je najbolj zanesljiva … sprašujete, kako dela, kako je z morebitnimi nadomestnimi deli.

Torej, ne kupujete – ‘kar nekaj’. Medtem za cepiva ne veste, kdo jih dela, kaj šele, kaj se v njih nahaja. Hladilnik lahko zamenjate, če ne bo dober, svojega otroka ne morete. Nikoli več. Zgolj v razmislek!

Seveda vas s tem člankom ne mislimo nagibati proti cepljenju, želimo le, da (tudi o tem) sami razmislite, potem se odločite, kaj boste naredili, cepili sebe in otroka ali ne. Ljudje smo razdeljeni, ‘polovica’ jih je za, ‘polovica’ proti. Ko dobi tista polovica, ki je proti, pametno, tehtno, argumentirano razlago oz odgovore na vprašanja g. Sočeta, takrat zna pasti mit o ‘škodljivosti cepiv’. Do takrat pa …

 

Veste kaj več o tej temi ali želite sporočiti napako? Pišite nam!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE