Intervjuji

Javnosti predstavljena prva zgodba veganov, led prebija Vesna Zupet

Včeraj, torej v četrtek, 1. marca 2018, je ekipa, ki pripravlja Zgodbe veganov, predstavila prvo zgodbo. Predstavili so Vesno Zupet, prehransko svetovalko in blogerko. V bistvu je Vesna predstavila sebe, svojo zgodbo o veganstvu.

Izvedeli smo, da se je Vesna prvič soočila z ‘drugo vrsto hrane’ pri oratoriju, ko je imela 14 let, ko je njena kolegica na mizo dobila bučke, vsi ostali pa meso. Takrat se je malo zamislila in si dejala – to bi tudi jaz. Podporo je imela v teti, ki je bila takrat vegetarijanka in ji je priskočila na pomoč pri vseh vprašanjih, katerih ni bilo malo. Dejanski preskok na veganstvo se je zgodil pri 20-tih letih, tudi tu ji je bila za zgled teta. Najtežje pa se ji je bilo odpovedati dveh stvari … Katerih, izveste v spodnjem videu!

Vesna Zupet je dandanes veganska svetovalka in blogerka, njeno spletno stran pa krasijo veganski recepti, katerih se radi poslužujejo tako vegani, kot tudi ostali ljubitelji dobre in predvsem zdrave hrane. Vesni se je, kot je še dejala v videu, s prehodom na veganstvo, odprl svet, saj je spoznala možnosti za pripravo nešteto novih in še kako okusnih jedi, katere iz dneva v dan odkriva še dandanes.

Odziv več kot odličen …

Zgodbo Vesne si je v manj kot dvanajstih urah ogledalo preko 500 ljudi, ekipa Zgodb veganov pa je nad odzivom navdušena. “Glede na to, da smo ta teden štartali ‘iz nule’, in to s projektom, ki je neznan, in s temo, ki je ljudem tuja oz. celo ne blizu, je odziv super! Na strani imamo preko 400 všečkov, imamo 34 deljenj! Objava je organsko do zdaj dosegla 7.160 ljudi! Na Youtube imamo preko 500 ogledov v cca 12 urah. Zaštartali smo super”, je navdušena ekipa, a ostaja realna in na trdnih tleh … “Seveda je zmeraj lahko boljše, a lahko bi bilo tudi precej slabše! Dobili smo kar nekaj pohval, in kar se nam zdi še pomembneje – tudi deljenj, celo od ljudi, od katerih tega ne bi pričakoval. A naš projekt ne temelji na nabiranju všečkov, naše poslanstvo je povsem drugo. O tem pa kdaj drugič …”, so še med drugim dejali.

Ekipa je imela pri objavi prvega videa nemalo težav, zaradi tehničnih (kot so zapisali) pa so prvo zgodbo objavili uro pozneje, kot je bilo napovedano. “Kdor dela, greši … kdor ne dela, ne more grešiti”, so zapisali ob tej zamudi, mi pa verjamemo, da jim bo šlo v bodoče bolj tekoče in da bodo tako kakovost (že sedaj zanimivih) zgodb, kot tudi samih posnetkov, le še nadgrajevali.

Druga zgodba veganov bo na sporedu naslednji četrtek, t.j. 8. marca, kdo bo predstavil svojo zgodbo pa se bo videli/vedelo v nedeljo zvečer, ko bodo objavili napovednik. Z veseljem spremljamo! Ali, kot se je glasil en izmed komentarjev – sedaj vemo, kaj se pri nas gleda ob četrtkih zvečer: ZGODBE VEGANOV!

Zgodba Vesne Zupet:

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE