DružbeniIntervjuji

Še zadnjič sem ga objela, ga neštetokrat poljubčkala, potem pa smo skupaj jokali v dnevni sobi …

Neva S. Plut je Slovenka, ki že dlje časa živi in dela v Avstraliji. Njeno delo je naporno, a ga opravlja tako srčno, da ji ni prav nič težko. Še najtežje ji je takrat, ko se mora posloviti od kakšnega kužka. Neva je namreč negovalka psov, pasja frizerka. Te dni je obiskala Shadow in izvedela, da se njegovo življenje izteka. Nastal je tale čudovit zapis, v bistvu bolj poslovilne besede od tudi njej zelo ljubega psička …

“Včasih se dan ne konča tako, kot bi si želela. Danes je eden od takih. Šla naj bi skopat tistega zlatega prinašalca, ki komaj še hodi, in ga naokrog vozijo z vozičkom, in njegovega kosmatega brata. Zjutraj so mi poslali sms, da je Shadow precej slab in da ne more vstat in da se bo danes kopal samo Ollie.

Ko sem prišla tja, je njun skrbnik prišel ven z Ollijem na povodcu … in s Shadow-om, ki je počasi stopicljal za njima. Uspelo mu je vstat, da me je prišel pozdravit. Komaj, komaj se je privlekel po dovozu. Zadnje noge ga komaj še držijo, zato hodi postrani kot rakovica in se večkrat kar sesede na rit. Paul je rekel, da vedo, da se bliža konec in so zmenjeni za evtanazijo naslednjo sredo, ko pride še hči, ki bi se rada poslovila od Shadowa.

Shadow težko diha, včasih začne hodit kar v krogu, iz nosa mu teče zeleno-rumen smrkelj, ker je verjetno že skoraj izgubil vid, postane paničen, če ni nikogar zraven in se kar zaletava v stvari in poškoduje, ima napade tesnobe, je na ogromni dozi protibolečinskih zdravil.

Še zadnjič sem ga objela, ga neštetokrat poljubčkala, potem pa smo skupaj jokali v dnevni sobi … Adijo, Shadow. Krasnih 14 let si imel, v družbi ljudi, ki so te imeli neizmerno radi. Jessie te nestrpno pričakuje na drugi strani …”

 

Oh, ko bi le bili vsi ljudje tako čuteči. In predvsem – do vseh bitij. Naj ti bo prehod ‘tja’, dragi Shadow, čim lažji …

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE