Aktualno

ZGODBE VEGANOV: Marjan Starina: “V življenju ni pomembna samo prehrana, ampak je potrebno gledati tudi na okolje”

Ljubitelji Veganskih zgodb smo lahko minuli četrtek spremljali že tretjo vegansko zgodbo, tokrat se je predstavil 58-letni ekološki kmetovalec Marjan Starina iz Roženberga v občini Šentrupert na Dolenjskem.

Marjan nam je v videu zaupal, mu je oči dejansko odprla knjiga, katero mu je leta 2004 posodil prijatelj. Ko jo je prebral, se mu je kar naenkrat ‘odprl svet’, spoznal je, kako logično je vse skupaj in da je človek lahko z lahkoto – ‘brezmesni’. Še več, če hoče zaživeti zdravo in polno življenje, celo mora biti. V družini so takoj vsi postali vegetarijanci, z raziskovanjem pa so spoznali, da je šele veganstvo tisto, kar je najbolj primerno in najbolj zdravo za človeka. Sedaj so vegani že osem let.

Marjan je takoj, že s prehodom na vegetarijanstvo, svoje življenje iz živinoreje spreobrnil na poljedelstvo, ukvarjati pa se je začel tudi z ekološkim kmetovanjem (in sadjarstvom), saj, kot pravi, v življenju ni pomembna samo prehrana, ampak je potrebno gledati tudi na okolje.

Marjan Starina dopoldan dela v službi, popoldan pa doma na kmetiji, kar je še en dokaz, da ljudje za moč in energijo ne potrebujejo beljakovin, niti ničesar drugega živalskega izvora, temveč popolnoma zadostuje rastlinska hrana. Še več, Marjan je testiral samega sebe in ugotovil, da ima še največ energije, ko se naje – sadja. Zanimivo, kajne? Več o Marjanovi zgodbi izveste v spodnjem videu!

Zgodbe veganov se seveda nadaljujejo, ekipa nam je že včeraj predstavila četrto gostjo, veganko, ki bo ravno tako predstavila svojo vegansko zgodbo. To pa je mlada, zabavna in simpatična Primorka Galla Os, ki je včeraj praznovala rojstni dan. Več o Galli in njeni zgodbi pa izvemo v prihodnjih dneh …

ZGODBE VEGANOV: Marjan Starina

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE