Aktualno

Najboljše naravno zdravilo zoper ‘zimske’ bolezni

Pravijo, da gripa traja 7 dni, če jo zdravite … in en teden, če je ne zdravite. Ste že slišali za ta rek, ki dejansko sploh ni iz trte izvit? Ste že slišali, da ima telo moč, da se samo pozdravi in da (škodljivih) tabletov sploh ne potrebujete? No, vsak naj sam presodi, kaj bo v bodoče vnašal v svoje telo, mi pa vam ponujamo najbolj zdrave, predvsem pa neškodljive in posvem naravne ‘tabletke’, ki zvišujejo imunski sistem in zato odganjajo bolezni …

Recept …

Za izdelavo naravnih vitaminskih tabletk potrebujete nekaj pomaranč, nekaj limon in korenino ingverja. Pomaranče lahko nadomestite tudi z grenivkami, vseeno, če z rumenimi ali rdečimi. Količine priredite po želji, ne skoparite le z ingverjem. Vse skupaj olupite, narežite na manjše kose in postavite v blender. Dodajte malo vode (a ne preveč, naj bo zmes dokaj gostljata), da bo šlo blendanje bolj gladko, pa tudi kasneje ob izdelovanju ‘tabletk’ bo vse skupaj malenkost lažje.

Vsebino blenderja potem z žličko prenesite v modele za izdelovanje ledu. Vse skupaj zamrznite, za kar boste potrebovali nekaj ur. Potem ‘tabletke’ vzemite iz modelčkov in jih pretresite v posodo ter vrnite v zamrzovalno skrinjo.

Uporaba …

Zjutraj na tešče (lahko pa tudi zvečer pred spanjem) dajte v 2-3 dcl kozarec 1-2 tabletki in ju prelijte z vročo vodo. Pustite nekaj minut, da se ‘tabletki’ stopita. Premešajte in popijte. Vsemu skupaj lahko dodate tudi vrečko čaja, da bo okus bolj ‘čajast’. Za malo sladkobe lahko v napitek dodate 1-2 datlja (sladkor na naši strani odsvetujemo), pojeste pa ju povsem na koncu. Pijte počasi, da se slina pomeša z zdravilnimi sestavinami. Datlje lahko v napitek dodate že prej, recimo skupaj z ostalimi sestavinami v blender.

 

Napitek lahko pijete le preko zime, lahko pa tudi v drugih mesecih, škodilo zagotovo ne bo, zna pa zelo koristiti. Lahko tudi preventivno, torej, tudi takrat, ko niste bolni. Pomembno pri vsem tem (ohranjanju zdravja) pa je tudi to, da v telo ne vnašate izdelkov živalskega izvora (meso, mleko, jajca ter izdelkov, ki vsebujejo meso, mleko, jajca), saj zasluzijo oz zakisajo vaše telo, kar je vzrok za večino bolezni. Ostanite zdravi!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE