Aktualno

HELENA VLAJ: “Smo kreatorji svojega življenja in za ustvarjanje sveta moramo poznati zakone, po katerih nastaja naša fizična realnost …”

Ljudje smo edina bitja, ki se ne zlivamo z okoljem, tako kot ostala bitja, temveč ustvarjamo svoje okolje, pa če se tega zavedamo ali ne. S svojimi mislimi in dejanji oblikujemo svoj svet in vse, kar v njem doživljamo. Smo kreatorji svojega življenja in za ustvarjanje sveta, kakršnega mi hočemo, moramo poznati zakone, po katerih nastaja naša fizična realnost. To so nespremenljivi zakoni in neupoštevanje njih vodi v trpljenje in bolezni. Zato je ključnega pomena, da spoznamo, kateri zakoni vladajo svetu, v katerem živimo (zakon vibracije, zakon privlačnosti, zakon vzroka in posledice, …)

Piše: Helena Vlaj

Ena izmed ključnih sestavin uspeha je NAŠ ODNOS – do sveta, ljudi, situacij in do sebe. Naš odnos je skupek naših misli, čustev in dejanj. Zavedati se moramo, da vse, kar oddamo, dobimo nazaj – zakon vzroka in posledice, zakon privlačnosti. Vsako jutro lahko na novo določimo naš odnos. Zavestno se odločimo, kako hočemo v svojem svetu delovati. Naše okolje nam lahko vrne le to, kar mu damo – najprej moramo mi dati, da lahko dobimo. Najprej mi damo prijaznost in nato prijaznost dobimo; mi damo nasmeh in nasmeh dobimo; mi pomagamo in dobimo pomoč, najprej smo mi radodarni, nato dobimo obilje. Človek velikokrat pričakuje ravno obratno: če bi bili drugi ljudje bolj prijazni, bi bil tudi jaz. A ne gre tako. To je isto, kot bi se usedli pred kamin in zahtevali, da nam da toploto, ne da bi mu mi najprej dali gorivo.

Naš svet nam zrcali naš odnos. Če imamo odličen odnos, imamo odlične rezultate, dober odnos, dobre rezultate, slab odnos, slabe rezultate. Zelo pomembno je za nas, da nadzorujemo svoj odnos – da ne odreagiramo impulzivno na dogajanje okoli nas, temveč odgovorimo vedno na način, ki nam bo prinesel velik uspeh (ali izboljšanje situacije). Ljudje, ki imajo slab odnos do življenja, privabijo v svoje življenje še več slabega in posledično je njihov odnos še slabši. Tako se ujamejo v začaran krog stalnih težav. Negativna čustva, kot so sovraštvo, jeza, zavist, so za človeka zelo uničevalne in vodijo celo v bolezen in smrt. William James je rekel, da lahko ljudje spremenimo svoje življenje, če spremenimo svoj odnos in um (misli). In res, takoj ko se človek začne spreminjati, se začne spreminjati njegov svet.

Hvaležnost in pričakovanje …

Dve zelo pomembni zadevi nam pomagata zgraditi odličen odnos. To sta HVALEŽNOST in PRIČAKOVANJE. Hvaležnost je ena najmočnejših magnetnih sil, ki nam prinese še več tega, za kar smo lahko hvaležni. Vsak dan bi morali začeti z izražanjem hvaležnosti, saj na ta način poskrbimo za dotok čudovitih stvari v naše življenje. To je umski proces, s katerim se naravnamo na uspeh in obilje. Vedno moramo biti naravnani na pričakovanje uspeha. Svet okoli mene mi vedno vrne nazaj, kar sem mu dal v obliki odnosa. Sam sem odgovoren za svoje življenje in vse, kar se mi v njem dogaja. Vedno dobimo, kar pričakujemo. Včasih se morda niti ne zavedamo, da so naše misli polne dvoma in strahu. Vendar rezultati, ki jih dobivamo, nam vedno odkrito pokažejo, kaj se je dogajalo v našem umu. Naš pogled na življenje je kot čopič, s katerim slikamo svoj svet. (Earl Nightingale) Kakršen imaš pogled na svet, tako živiš. Tvoj odnos mora biti, da je uspeh del naravnega reda stvari, kar tudi je. Svet je stalno v razvijanju in ustvarjanju. Tudi priložnosti za uspeh so povsod okoli nas. Mi se moramo najprej naravnati na uspeh z odličnim odnosom, pričakovanjem uspeha in vsakodnevnim izražanjem hvaležnosti za vse, kar že imamo v življenju in vse, kar želimo dobiti. Izražanje hvaležnosti za stvari, ki še niso del naše fizične realnosti, je kot magnetna sila, ki želeno pritegne v naše življenje.

Ker lahko v umu držimo le eno misel naenkrat, naj bo ta misel pozitivna, vzpodbudna in ljubeča. Išči dobre stvari v vsakem človeku in situaciji ter pričakuj uspeh večkrat kot neuspeh.

Če povzamemo …

Naše jutro naj se začne z izražanjem hvaležnosti in pričakovanjem uspeha na vseh področjih našega življenja. S tem krepimo naš odličen odnos do sveta, kar nam bo prineslo odlične rezultate. Zavedati se moramo, da je uspeh naravni potek življenja, ki se stalno razvija in bogati. Ko pridemo v stik z neljubo situacijo, se za trenutek ustavimo in ne odreagiramo nenadzorovano. Zadihamo in naravnamo svoj odnos na uspeh in zadovoljstvo!

 

Helena Vlaj je zvočna terapevtka, mojstrica in učiteljica reikija, intuitivna svetovalka, učiteljica predvsem matematike, ki je že od nekdaj njena strast, in angleščine ter svetovalka pri učnih in vedenjski težavah otrok. Pri svojem delu združuje različne načine zdravljenja od reikija, zdravljenja z zvokom, barvami, angeli ter vnebovzetimi mojstri, zdravljenja s samorogi in vilinskimi bitji, v zadnjem času pa tudi s ThetaHealingom in nevrolingvističnim programiranjem. Več a avtorici teksta najdete na njeni spletni strani.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE