Aktualno

AKTIVISTI PRED PERUTNINARSTVOM PIVKA: Danes, v samo dveh urah, je tam umrlo okoli 15.000 živali

V četrtek, 19. 4. 2018, se je skupina aktivistov zbrala pred Perutninarstvom Pivka, z namenom, da se poslovijo od kokoši, ki bodo že čez nekaj ur umrle. Nasilne smrti, zaradi človeškega, človekovega hrepenenja po tovrstni hrani.

Piše: Daša Keber

Je okus vreden več od življenja? “Pri nas to ni tako, to je samo v Ameriki”. Tole je naše. Slovensko. Lokalno.

Pripelje kamion, poln piščancev, v malih kletkah, naložen v več nadstropjih. Gre za piščance, stare okoli 40 dni. So še dojenčki, ampak ljudje smo iz njih naredili to … Deformirana pretežka telesa, ki jih lastne nogice ne držijo več.

Se približaš enemu izmed njih, nastane neka tiha povezava z živaljo, gledata se, te očke sežejo v dušo. Potem pa pogledaš okoli. Toliko jih je, povsod so, v vsaki kletki jih je ogromno natlačenih skupaj. In vse te modre očke gledajo vate. Ne veš, kaj si mislijo. Predvidevaš, da iščejo pomoč, sočutje, rešitev …

Potem jih odpeljejo. Vrata se zaprejo in na drugem koncu čez čas stresejo ven kose njihovih teles, ki za nas niso uporabni.

Ostane neka težka praznina. Iz lepega nežnega bitja v razkosane dele in smeti.

Tam smo bili nekje 2 uri. V tem času so v klavnico pripeljali vsaj 5 takih kamionov, polno naloženih s piščanci. Danes, v samo dveh urah, je tam umrlo okoli 15.000 živali. 15.000 živih bitij, posameznikov, nedolžnih in izredno nežnih bitij.

Bila so življenja, zdaj jih več ni.

Človek, odpri oči.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE