Aktualno

VPR., ODG.: Kaj jesti za zajtrk, da bo le-ta hitro pripravljen?

Vprašanje:

Pozdravljeni, zanima me, kaj je najbolje jesti za zajtrk, da lepo nasiti, da je lahko, itd. Še posebej za zgodnje jutro, če recimo delaš ob 6h. Veliko bi mi pomenilo par nasvetov in idej za zajtrke, a da bi bili nekako čim bolj preprosti …

Odgovor:

Najbolje je, če že pred spanjem v rastlinskem mleku potopite ovsene kosmiče, v kar pa lahko potem dodate še kakšna semena ali oreščke ter dateljne in/ali sadje. Zjutraj je torej tako zajtrk že pripravljen (po želji ga lahko tudi pogrejete v mikrovalovni pečici), če pa se vam mudi, ga lahko odnesete tudi s seboj. Zavisi torej, kaj imate radi. Lahko pripravite tudi kakšen sendvič s humusom (namazom), palačinke, tofu omlete, odvisno od časa, kolikor ga imate na razpolago.

 

Naša svetovalka je dolgoletna vegetarijanka, sedaj pa veganka, oboje skupaj že več kot dve desetletji. Je nosilka certifikata z Univerze Cornell v ZDA (Certificate in Plant Based Nutrition), je pa tudi del ekipe Nutritionfacts.org, ki trenutno predstavlja najbolj resno in hkrati največjo bazo znanja o prehrani, ki temelji na znanstvenih dokazih. Je tudi mama dveh deklic in ima osebno izkušnjo tako z nosečnostjo kot vegetarijanka, kot tudi veganka, pa tudi z otroci in njihovo vegansko prehrano. Naši svetovalki lahko zastavite kakršna koli vprašanja v zvezi z vegansko prehrano. Odgovori so bazirani na znanstvenih raziskavah. 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE