Aktualno

Stradanje, najboljša pot do zdravja!

Verjetno je že vsak kdaj slišal, da je nekdo pozdravil kakšno težko bolezen na ta način, da jo je ‘shiral’. Recimo, raka. Da ni jedel ničesar, s tem pa raku ni dal hrane za njegov obstoj, kaj šele napredovanje. To ni nič novega. Telo ima namreč veliko moč samozdravljenja, le možnost mu moramo dati za to. Kako? S stradanjem, s postom. Če jemo (uživamo) hrano, mora telo prebavljati hrano in energijo porablja za tisto. Če pa v telo ne vnašamo ničesar, začne le-to z uničevanjem strupov v našem telesu ali – samozdravljenjem.

Obstajata dve vrsti posta. Post na vodi, kjer se v telo vnaša izključno samo voda in pa suhi post, kjer se ne sme piti niti voda. Slednji je seveda zahtevnevši, a tudi učinkovitejši. En dan suhega posta nadomesti tri dni posta na vodi. V kolikor se odločite za daljši post, je potrebno paziti, saj ob prekinitvi le-tega ne smete takoj začeti z vnašanjem hrane v telo, temveč postopoma. Morda vam bo pri tem v pomoč tudi spodnji video.

Milić Lazović iz Kraljeva (Srbija) je bil do nedavnega ‘navaden’ človek, ki je prodajal stare časopise in stripe, pa tudi nove knjige manjših formatov. Bolezen ga je pripeljala do zdravnika, ki je odkril, da je alergičen na kar 34 od 36-tih stvari. Zdravnica mu je odkrito povedala, da se prav lahko zgodi, da bo kdaj tako silovito kašljal, da lahko tudi že samo od tega umre. Začel je s terapijami. Svojimi. Najprej s spanjem na svežem zraku (zunaj, pred hišo), nato pa tudi s postom.

Če obrnemo situacijo … Torej, če stradanje zdravi, mar to pomeni, da hrana zastruplja? Že Moliere je dejal: “Jej, da boš živel, ne živi zato, da bi jedel!” V družbi, v kateri živimo, pa je ravno obratno. Živimo za tiste trenutke, ko lahko jemo. Dobro jemo. In to je, pri tem življenjskem standardu, kar vsak dan. Od tod vse bolezni?

Svojci so ga seveda prepričevali, naj tega ne počne, tako kot radi vsi prepričujemo vsakogar, ki počne nekaj, kar ni v skladu z zdravnikovimi navodili, smernicami. Milić je vztrajal pri svojem in danes je zdrav. Kot pravi, ni v vsem tem času zaužil niti ene tabletke, alergičen pa ni niti na eno stvar več … Več v videu.

Stradanje, najboljša pot do zdravja (by Milić Lazović)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE