Aktualno

Luč sveta ugledal Veganski vodič – vodič po veganskih izdelkih

Dandanes je na trgovskih policah resda čedalje več veganske ponudbe, a kaj veganom to pomaga, ko pa trgovine ponujajo še vedno veliko ostalih (neveganskih) izdelkov. Večina ljudi si težko vzame čas, brska od artikla do artikla ter preverja, če je nekaj vegansko ali ne. Od včeraj dalje bo to za njih lažje, saj je zaživela spletna stran Veganski vodič.

Na spletni strani Veganski vodič bo ustanoviteljica Klara Pešl objavljala vse veganske izdelke, ki jih bo sama (ali njena ekipa) odkrila v posameznih trgovinah. Koliko dela bo naredila namesto nas, vegani zagotovo vedo in cenijo, zato ima Klara že sedaj ogromno sledilcev na Facebook profilu, nedvomno pa bo tudi njena spletna stran zelo dobro obiskana.

»Veganov je čedalje več, kar me zelo veseli«, zadovoljno pove Klara Pešl.

»V to, da stran ne bi bila obiskana, sploh ne dvomim. Včeraj sem se odpravila na Dolenjsko na snemanje Zgodb veganov, kjer je bilo med zbranimi vegani (približno 10) kar pol takih, ki so vegani le nekaj mesecev. Veganstvo je v vzponu, kar me zelo veseli. Kot rada rečem – en vegan več pomeni eno življenje živali več, vsak dan«, je za Cajtng.net zadovoljno povedala Klara Pešl.

Na spletni strani Veganski vodič boste ob veganskih izdelkih lahko zasledili še številne druge zanimivosti, medtem ko bo v njeni spletni trgovini možno kupiti oblačila in modne dodatke z veganskim sporočilom oz. tematiko, med njimi veganske kape, ki se uporabljajo iz dveh razlogov: 1) zaščita pred mrazom; 2) drugi razlog poiščite na spletni strani Veganski vodič (rdeča kapa), saj ga zagotovo niste poznali.

Kot rada sama poudari, je Klara na voljo vsem, ki imajo težave ali pomisleke s prehodom na veganstvo. »Rada pomagam in svetujem. Kljub dejstvu, da mi to vzame čas, mi ni težko, predvsem zaradi zavedanja,  da vse to počnem za dobrobit živali. Seveda ne smem pozabiti na druge prednosti, ki jih prinaša veganski način življenja – čistejši zrak, manjša poraba vode, varovanje travnikov, gozdov, narave oz. bolje rečeno celega planeta. V kolikor vam je za vse našteto vseeno, naj vam ne bo vsaj za lastno zdravje in potomce«, še doda Klara.

Klara Pešl: “Vsebina se bo dodajala postopoma, saj je zaenkrat še ni dosti. Stran bo omogočala promocijo izdelkov številnih podjetij, trgovin z oblačili in modnimi dodatki z vegansko tematiko idr. Kot vodja spletnega vodiča sem odprta za kakršnokoli sodelovanje in različne storitve, povezane z veganstvom (svetovanje gostilnam in trgovinam o sortimentu, aktualni ponudbi idr.). V primeru vprašanj, dodatnih predlogov in povpraševanja me lahko vedno kontaktirate.”

Predlagamo, da proučite spletno stran Veganski vodič in se »abonirate« nanjo, saj bo Klara dnevno oz. karseda ažurno v svojo ponudbo dodajala veganske izdelke. Nakupovanje z njo in s predstavljenim vodičem bo od sedaj še lažje!

Najbrž ni več razlogov, ki bi nasprotovali odločitvi za veganstvo …

 

Povezave:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE