Aktualno

“Če svet prijazen bi postal” ali “dobro se z dobrim vrača!”

Zagotovo ste že ničkolikokrat pomislili, da je svet nepravičen. Da imajo eni vse in drugi nič. Pa saj, gledano z materialnega stališča, to do neke mere tudi drži, a vedite, da ni vse v materialnih dobrinah. Veliko več pomeni dobra volja in energija, katero vsebujete in jo oddajate v okolje.

 

Poskusite delati dobra dela …

Poskusite delati dobra dela en ves dan. Če se vam zdi to pretežko, začnite počasneje – za začetek poklonite sogovorniku le topel nasmeh. Če boste našli prave besede, se mu tudi zahvalite, s tem pa “pobožajte” njegovo dušo (pohvalite ga). S tem boste polepšali dan tako sebi, kot tudi njemu. In prvo dobro delo za tisti dan bo za vami. Lahko s tem nadaljujete še isti dan, lahko naslednji. Pomembno pa je, da vsakič, ko se znajdete v precepu, kako odgovoriti oz reagirati, pomislite na – dobra dela. In šele potem reagirate.

“Nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel ponuditi.” (kralj Salomon)

Po nekaj tednih samokontrole bodo vaša dobra dejanja postala rutina in ljudje okoli vas bodo to opazili. Še več, celo drugače se bodo začeli obnašati do vas. In, kar je najpomembnejše, začeli vas bodo posnemati. Več kot boste imeli posnemovalcev, lepši svet okoli sebe boste zgradili.

 

Saj jaz ne morem ponuditi nikomur nič, če nič nimam …

Morda bo kdo pomislil, da ne more ničesar podariti, nekdo preveč vzvišen pa, da ničesar ne potrebuje. Toda, verjemite, vse se vrti okoli (dobre) energije in dobro se z dobrim vrača! Le poglejte, kako pozitivna energija, kot bumerang, lepo zaokroži …

 

CLOSE
CLOSE