Aktualno

Med. Je res tako zdrav in celo nenadomestljiv?

Ljudje že od nekdaj radi verjamemo stereotipom, saj nam je lažje nekaj, kar trdi večina, verjeti, kot pa zadevo preveriti. Tudi zaradi tega ljudje še vedno z veseljem, tudi zato, ker mislijo, da je zdravo (!!!) uživajo meso, mleko, jajca … Eno od takih živil, ki velja za zdravo, je tudi med. Dokazi pravijo drugače. Če se vam ne ljubi brati celega članka, naj povzamemo le na kratko – če medu odvzamemo zdravilne snovi, katere človek sicer z lahkoto dobi iz rastlin, ostane med en navaden sladkor. Navaden, maceriran sladkor. Je potem takem res zdrav ali škodljiv?

Navajamo nekaj odgovorov, zakaj NE uživati meda. Torej, meda ne uživamo zato, …

  • ker je med – nič drugega kot – koncentrat sladkorja in zato nikakor ni primeren za diabetike, pri kandidi in rakavih bolnikih. Ko se človek očisti nesnage, katero je vnašal v telo, je ravno sladkor tisti, ki najbolj zato, ker spodbuja napredovanje bolezni pri bolnikih
  • ker ima v sebi hormone čebel, torej živali
  • ker ima lahko povsem naravno v sebi razne rastlinske toksine
  • ker je poleg že navedenih stvari ‘obogaten’ tudi s hormoni, antibiotiki, strupi iz okolice
  • ker ga ni etično jesti. Čebele si med pripravijo za zimo, ko ni svetnega prahu oz hrane za njih
  • ker je to dejansko čebelino bruhanje! Natančneje, izpljunek in bruhanje! Kar 50-70x se vsebina (med) premakne iz čebelinih ust do želodca, na koncu pa koncu kot med v ustih človeka.

Če vas to ni prepričalo, prilagamo z znanstvenimi dokazi podprt članek Kostje Makaroviča z naslovom Ali je med zdravo hranilo ali le še en vir praznih kalorij v prehrani ljudi?, vključno z vsemi viri, kjer je Kostja dobil podatke.

Prijetno branje želimo … In pomnite – ne verjemite tistega, kar so vas naučili. Ne verjemite niti nam. Poiščite zanesljive vire in preverite tam. Sami. Morda takrat spoznate, kako zelo zavedeni ste bili celo življenje.

PRIPONKA: Ali je med zdravo hranilo ali le še en vir praznih kalorij v prehrani ljudi? (Kostja Makarovič)

 

Povezave:

(Foto: vir)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE