Aktualno

SARA ČUFER: Perutnina in jajca, naša super (kruta) hrana …

Ljudje, ko vidimo sliko ali video trpečih živali, umaknemo pogled s prizorišča dogajanja, ali pa zamahnemo z roko in si v tolažbo (a v bistvu lažemo sami sebi) rečemo – ah, saj to se ne dogaja pri nas. In že čez nekaj sekund pozabimo na grozote, ki se dogajajo. Vsako sekundo. Tudi zdaj. In ja, tudi pri nas.

Mlada, a zelo razgledana Primorka Sara Čufer je pripravila še en video (poprej je pripravila že tudi dva o palačinkah, povezavi na dnu članka), v katerem nas poučuje oz osvešča, kaj vse se dogaja v klavnicah. V tokratnem videu se je osredotočila na perutnino. Kot je videti iz videa, se v slovenskih klavnicah DNEVNO usmrti preko 100.000 živali, kokošk, ki so jutri (ali čez nekaj dni) na vaših krožnikih. Samo kokošk, v to številko niso vštete ribe, katerih se pomori še več, pa tudi ne pujski, kravice, telički, ovčke, konji in ostale živali, katere karnivorji uživajo. In, to je številka SAMO za Slovenijo. V svetu se tega pomori še OGROOOOOMNO več. Na dan. In vsak dan. Si predstavljate??

En dan stari piščančki končajo v (grozljivem) mlinu. Človek, si še človek?
Ste med naročniki umorov?

Ljudje se zelo radi zgražamo nad Kitajci, Japonci in na sploh nad Vzhodnjaki, ki imajo na krožnikih pečene pse, ne vidimo pa, da smo mi, Slovenci, Evropejci, pravzaprav isti, le da imamo na krožnikih drugo žival. Razlika med domačo in rejno živaljo je namreč samo v percepciji, v različnem pogledu na svet. Tako, kot ima rad življenje pes, in se na vso moč upira, če mu želi kdo storiti kaj žalega, tako se na vso moč, ko mu želi nekdo storiti kaj žalega, upira pujs, kravica, ovčka, ribica in, če hočete, tudi na začetku omenjena – kokoš.

Industrija VAS RAVNO ZATO, z izrazi ‘slovensko’, ‘razumemo živali’, ‘vijolične zavese’, in podobne nebuloze, PONEUMLJA, ker vam dejansko želi prikriti vse te grozote, saj so od tega odvisni. Od tega kujejo mastne zaslužke. Le poglejte, kako bi sicer lahko v vsakem oglasnem bloku na televizijah prikazovali svojo ponudbo.

Ja, slovensko. In naša super (a zelo kruta) hrana, kajne minister Židan? Onkologija pa iz dneva v dan bolj polna … (volitve se bližajo, Židan je član oz predsednik SD)

In, če za trenutek pozabimo etiko (a tega ne gre spregledati!!) in množične pomore … Kdo je že naročnik teh pobojev? Minister Židan? Posredno tudi. Trgovina, ki to prodaja? Posredno tudi. Vsi oni nosijo ODGOVORNOST ZA VSE TE MORIJE! A vseeno je vse na tebi, dragi in spoštovani kupec. Če ti tega ne boš kupil, tudi oni ne bodo tega delali …

Besedo ima Sara Čufer …

Naša super (kruta) hrana – perutnina in jajca

Objavil/a Sara Čufer dne 7. marec 2018

Povezave:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE