Aktualno

Je sneg presenečenje matere narave ali nova ‘pošiljka strupa’ za ljudi?

Slovenijo (pa ne le Slovenijo, kakšen dan poprej denimo tudi Dalmacijo in celo otok Brač) je na dan OF, torej 27. 4. 2016, presenetil sneg. Pred nekaj leti smo pošiljko snega dobili še tudi sredi maja, a si ljudje tega niso toliko jemali k srcu, po žledolomu in številnih ostalih čudnih vremenskih pojavih pa čedalje več ljudi govori o tem, da nam tako vreme namerno ustvarjajo …

Kdo? Kapitalisti. Z enim in edinim ciljem – uničiti želijo vse naše pridelke (in ostale dobrine), da bi s tem (drago) prodajali svoje.

Z letali, s katerimi pršijo nebo, ustvarijo vreme po lastnih željah (v škodo ljudi, bodisi poplave, žled, suša, …), nato pa bi naj za vsak slučaj zastrupljali tudi zemljo, da bi bili ljudje res primorani kupovati njihovo (gensko spremenjeno) hrano.

Kaj nas torej čaka v prihodnosti, če bomo imeli (imamo) res zastrupljen zrak, vodo in zemljo? Kaj vam bodo semena (pa že teh ni!), če nimate zemlje, sonca in vode? Kaj vam bo zrak, če je onesnažen in preko njega vdihavamo strupe, ki vplivajo na naše možgane in živčni sistem? Kaj nam bo voda, če bo okužena (pitno bi naj prodajali samo v trgovinah, seveda kapitalisti po vrtoglavih cenah)? Bomo res postali sužnji na svoji zemlji? Smo res že globoko v 3. svetovni vojni, ki se dogaja na tak način?

Predvsem pa – zakaj mediji molčijo? Zakaj se politika ne odzove? Mar res vse vedo, a so tudi oni globoko v tem?? Zakaj ljudje ne verjamejo v to? Zakaj so vsi tiho, zakaj si vsi zatiskajo oči?

Kdaj bodo poslanci začeli služit proračunski denar?

Vladislav Stres: “Imamo pravico do plavega neba, do deviške atmosfere, neoporečne deževnice? Imamo pravico sploh obstajati? Brez čistosti ni nežnosti, brez nežnosti ni inovativnosti, niti ni sprememb samih temeljev. Brez tovrstnih sprememb smo vrženi v polje nasilja in medsebojnih obračunavanj. Film prikazuje zapraševanje, ki se odvija na našem nebu, pa se o tem ne pogovarjamo. Posnet je tudi intervju s Stojanom Svetom, ki opozarja na problematiko kot član širše skupnosti, ki želi ustaviti to najnovejše izživljanje t.im. zahodne civilizacije nad človeštvom. Tudi sam sem že leto nazaj pisal tako EU komisarju za okolje in prostor Janezu Potočniku, kot našim poslancem in opozoril na problem. Sprašujem se, kdaj bodo začeli služit proračunski denar, ki ga prejemajo za svoje (ne)delo? Njihovo delo niti ni lahko, ampak namesto, da od problemov bežijo, bi jih morali raziskovati in REŠEVATI! Zato tudi so na svojih delovnih mestih. Pa se je lažje prodati prvemu mogočnežu z milijardami ter vplivom in pozabiti na narod v domovini?”

CLOSE
CLOSE