Aktualno

Poslovilne besede psičke Boe od lastnice Natalije

Natalija moja, vidim, da jočeš, ker sem odšla. Nikar, prosim te. Rada bi ti obrazložila nekaj stvari. Ti si žalostna, ker me ni, ampak jaz sem vesela, ker sem te srečala, ker si prišla po mene. Veš koliko kužijev umre, brez da bi spoznali nekoga tako posebnega, kot si ti? Tukaj se pogovarjam z veliko kužki, ki vedo, kaj je to lakota, mraz, žeja, nasilje. Celo njihovo življenje na Zemlji so se morali boriti, da so si našli nekaj hrane, da so si našli pozimi malo toplejše mesto, da so preživeli noč. Pravijo mi, da je šlo mimo njih veliko ljudi, ampak se nihče ni zmenil zanje …

Vem, da si žalostna, ker nisva več skupaj, ampak jaz moram zdaj iti. Moram te prositi, da ne kriviš sebe za nič. Slišala sem, kako si, medtem, ko si jokala, rekla, da bi lahko storila več. Ne govori tako, za meni si naredila veliko. Brez tebe nikoli ne bi spoznali vse tisto lepo, ki sem vzela s sabo.

Prosim te, ne jokaj več. Jaz sem srečna. S sabo sem vzela ime, ki si mi ga dala, v spomin na toplino doma. S sabo sem odnesla tudi ton tvojega glasu, čeprav včasih nisem vedela  kaj mi govoriš. Vedno bom čutila tvoj dotik in nežnost. Vse, kar si naredila zame, mi veliko pomeni. Ne morem ti to povedati, vendar, če bi lahko pogledala v moje očke, bi videla mojo hvaležnost.

Naredi mi dve uslugi … Nehaj jokati in umij obraz solza. Spominjaj se najinih skupnih trenutkov in se nasmej, ko se boš spomnila, kaj vse sem ušpičila. In nikoli ne reci, da ne boš nikoli več imela psa, ker te je moja smrt tako prizadela … Brez tebe jaz nikoli nebi imela tako lepega življenja.

Prosim, ne delaj tega. Je še veliko takšnih, kot sem jaz … in čakajo nekoga, kot si ti. Daj jim to, kar si dala meni. Prosim, upoštevaj moj nasvet in neguj to dobroto v sebi, in vedi, da si angel nam, živalicam. Vsem živalim, ki so tukaj z mano, bom govorila o tebi, kaj vse si storila zame. S ponosom te bom pokazala in jim rekla: “Ona je bila moja skrbnica” …

Zvečer, ko boš pogledala v nebo, in vidiš, da ti je požmignila zvezdica, … takrat boš vedela, da te gledam in ti pošiljem znak, da sem dobro in da ti pošiljam zahvalo za vso tvojo ljubezen. Zdaj pa moram iti, ampak se ne poslavljam … Obstaja posebni kraj, nagrada za ljudi, kot si ti … Tukaj se bomo ponovno srečale. Čakala te bom … vedno!

Tvoja Boa <3

CLOSE
CLOSE