Aktualno

Katera je najboljša hrana za ljudi?

“Obstaja zelo veliko različnih mnenje o tem. Nekateri vztrajajo, da obstajajo različne diete za različne ljudi, ampak imamo jasne dokaze, da to ne drži in da obstaja primerna hrana za ljudi, tako, kot obstaja najbolj primerna hrana za mačke, pse, slone in druge sesalce. Najboljša hrana za ljudi je rastlinska prehrana, pri kateri kalorije dobimo iz sadja, zelenjave, žit in stročnic. Ta prehrana vsebuje nizek delež maščob, hkrati pa visok delež vlaknin”, uvodoma med drugim pove prehranska svetovalka dr. Pamela A. Popper.

Dobro znani strokovnjak za prehrano dr. Michael Greger v nadaljevanju (še enkrat več) razbije mit o beljakovinah, saj pove, da je preprosto nemogoče jesti polnovredno rastlinsko hrano, da pa pri tem ne bi vnesel dovolj beljakovin. Dr. John McDougall doda, da ne obstaja niti en primer, ki bi dokazoval pomanjkanje beljakovin pri človeku, če je le užival dovolj kalorično rastlinsko hrano.

Vsi miti o beljakovinah, še povedo v videu, so se začeli leta 1839, ko je Gerardus Johannes Mulder odkril beljakovine, ki so nato kar naenkrat postale zelo pomembne, kar so za svoj vir zaslužka izkoristili številni. Bodisi promotorji prehrane z nizkim vnosom ogljikovih hidratov, bodisi promotorji športnih napitkov in energetskih ploščic, ki so skozi marketing javnosti prepričali, da je kakor potrebno v telo vnašati več beljakovin, kot je dejansko potrebno. Še dandanes se morajo prehranski strokovnjaki zelo truditi, da demantirajo to veliko laž. Človeška potreba za beljakovinami je namreč zelo majhna, dnevni odmerek dobi človek že z navadno porcijo riža.

“Vemo, da moški mislijo, da morajo zaužiti veliko beljakovin … in da rastlinska prehrana ni dovolj ‘moška’, toda tisto, kar pravzaprav ni moško, je erektilna disfukcija. Če želite biti polno spolno aktivni in pokazati, da ste moški, potem uživajte rastlinsko hrano.”

V nadaljevanju zdravniki in prehranski strokovnjaki (svetovno znani dr. Colin Campbell, pa dr. Toni Bark, dr. Sam Lespinasse, itd) govorijo tudi o pomanjkljivostih in škodljivosti mleka in mlečnih izdelkov, kot tudi o jajčni industriji, vse to (in procesirana hrana) pa seveda še kako pomembno vpliva na naše zdravje.

Vas zanima, koliko kalcija dejansko potrebujemo ljudje in do česa pride od viškov? Kaj je narobe z jajci? Ste vedeli, da preveč beljakovin škodi zdravju človeka? Nekaj manj kot 13 minut dolg video je zato, v kolikor želite izvedeti, videti in vedeti resnico o zdsravju, res vreden ogleda.

VIDEO: Katera hrana je najboljša za ljudi

KOJA JE NAJBOLJA ISHRANA ZA LJUDSKU VRSTU – FOOD CHOICES

Objavil/a Marija Stojaković dne Petek, 05. april 2019

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE