Aktualno

V Zgodbah veganov tudi blogerka, avtorica knjige in velika promotorka veganstva Alja Aljančič

V četrtek, 12. aprila 2018, se je v Zgodbah veganov predstavila 32-letna Alja Aljančič iz Tržiča. Aljina pot brez mesa se je začela pred 26 leti. Že takrat ji je postalo jasno, da je z uživanjem mesa nekaj narobe. Odločno ga je zavrnila in ga za vedno izbrisala s svojega jedilnika. Pred približno 7 leti je spoznala kruto resnico mlečne in jajčne industrije. V roku 2 let je postala veganka in to je z velikim ponosom še danes.

Življenjska pot Alje se je začela spreminjati že pri rosnih 16 letih, ko je prebrala knjigo od Louise Hay Življenje je tvoje. Ta knjiga je zamajala njen osebni svet prepričanj, katerega je začela potem graditi povsem na novo. Od takrat naprej se veliko posveča osebni rasti in iskanju globljih resnic življenja. Na podlagi svojih izkušenj in znanj, ki jih je pridobila skozi vrsto knjig na temo osebne rasti, je ustvarila tudi svojo prvo knjigo z naslovom Tudi modrec je rabil čas za osebno rast.

A se ustvarjanje tu ni zaključilo. Meditacija je tista, ki ji je bila zelo v pomoč pri iskanju osebnih odgovorov in osebne sprostitve. Tako je začela občasno voditi skupinske meditacije, posnela pa je tudi svoje vodene meditacije.

Sicer pa je Alja čisto običajno, preprosto dekle, ki rado preživlja čas s svojo družino, potuje in odkriva nove kotičke sveta. Prosti čas preživlja tudi v naravi, rada kolesari, spoznava nove ljudi in prebira nove knjige. Letos se še prav posebej veseli vrtičkanja, saj bi v prihodnosti zelo rada osvojila tehnike vrtnarjenja, da bi lahko na eni točki v življenju začela se vsaj delno samooskrbovati in zaživeti z naravo na preprost umirjen način.

“Sigurno bi bil svet lepši. Kar mi delamo živalim, to se dogaja nam. To je neki začaran krog, to so te energije, ki se dogajajo na nezavedni ravni. Če bi vsi to sočutje uspeli prebuditi v sebi, bi lahko začeli bolj sodelovati med seboj … seveda bi ogromno naredili za planet, tudi za živali, ker res ni nobene potrebe, da danes, v tako razvitem svetu, tako barbarsko delamo z živalmi … ker si tega ne zaslužijo, ker so čuteča bitja, ker imajo pravico do svojega življenja”, med drugim na vprašanje –  ali bi bil svet lepši, če bi bili vsi ljudje vegani, pove Alja.

Celoten intervju si lahko seveda ogledate na spodnji povezavi, Aljo pa lahko spremljate tudi skozi blog, preko katerega širi veganstvo in na splošno – bolj naraven in duhoven način življenja, ki je prijazen do narave, živali in ljudi.

VIDEO: Zgodbe veganov, Alja Aljančič

Povezave:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE