Aktualno

Reševanje kozice, ki se je na paši zapletla v ograjo

“Medtem, ko eni živalice koljejo ali poskrbijo za to, da jih zakoljejo drugi, mi rešujemo. Danes sva šla s sinom in psičko na sprehod, ko zaslišimo jok kozice. Pozdravil sem jo – ja, živjo, ljubica, slišim te …

Ker je po pol minute še kar jokala, sva šla s sinom bližje in videla, da se je mlada kozica, ki je bila sicer s čredo na paši, z rogovi zapletla v ograjo. Pristopil sem, počakal nekaj sekund, da se je umirila (postala je divja, saj ni vedela, kaj jo čaka – ponavadi pri ljudeh nič dobrega), potem pa začel s postopkom reševanja.

Kakšnih pol minute je trajalo. En rogec, pa drugega, pa glavo, pa spet rogec, ki se je med tem spet zapletel v ograjo … in kozica je bila rešena. Stekla je 15 metrov stran proti čredi, direktno k mamici oz njeni ziziki. Bog ve, koliko časa je že bila zapletena v ograjo, očitno je bila tudi lačna … Čreda ca 15 kozic je ves čas reševanja negibno in preplašeno gledala, kaj se bo zgodilo z mlado kozico.

Ko je mlada kozica prišla v mamin objem, sem zmagoslavno dvignil roke, na obrazu se mi je narisal velik nasmeh. Po medsebojni izmenjavi pozitivne energije sem krenil naprej, takrat pa se je obrnila tudi čredica (kot vojaki, vsi hkrati) in tudi oni odšli svojo pot.

Ne pišem to, da bi se hvalil (ali želel pohvalo od fbf), želim le, da je nekje zabeleženo to dejanje, na katerega sem izredno ponosen. In vesel bom, ko me bo fb čez leto, dve, tri, deset spomnil nanj. To je moje prvo neposredno storjeno dobro dejanje, odkar sem vegan (ca 2 leti). Ali pa vsaj prvo, da je vredno omembe.

“Ljubezen DA, nasilje NE. Četudi nas je ljubiteljev živali manj (zgolj 1%) kot klavcev (99%), vedi, da je bolje iti sam v pravo smer, kot z večino v napačno.”

Res sem srečen. In še nekaj: če ne bi bilo sina Alena, ki je rekel, da pojdiva pogledat, kaj se dogaja, bi šla naprej. Živalice namreč velikokrat jokajo in raje grem mimo, kot da me boli srce, ko jih gledam v trpljenju, ne morem pa jim pomagati.

Alen, rešitev kozice gre tudi tebi v plus, absolutno si štej, da si naredil dobro dejanje. To je to, kar te skušam učiti. Na pravi poti si, le tako naprej. Ljubezen DA, nasilje NE. Četudi nas je ljubiteljev živali manj (zgolj 1%) kot klavcev (99%), vedi, da je bolje iti sam v pravo smer, kot z večino v napačno. Kozica in Alen, za vaju en veeelik ❤!”

CLOSE
CLOSE