Intervjuji

Veganka iz Srbije navdušena nad Slovenijo, na prestižnem Bledu pa ostala nepostrežena

Sredi avgusta je še ne 23-letna Anđela Stošić iz Sombora s prijatelji obiskala Slovenijo, ob te jpriložnosti pa je posnela tudi vlog. Nad Slovenijo je bila dobesedno navdušena, eden izmed redkih ‘kiksov’, če ne celo edini pa je, da je sredi prestižnega Bleda ostala nepostrežena.

Anđela je šele pred dobrim mesecem začela snemati vloge in jih objavljati na svojem You tube kanalu, v tem času pa ji je uspelo pridobiti že skoraj 200 sledilcev. Mlada Srbkinja na svojem kanalu svojim obiskovalcem med drugim zaupala, kako je v le 10-tih dneh ozdravila kandido, kako skuhati veganske špagete z bolognese omako, naštela je tudi nekaj nasvetov, kako imeti lice brez mozoljčkov, kot novopečena veganka pa je seveda ‘morala’ tudi povedati razloge, zakaj se je odločila za tak način prehranjevanja oz življenja. Zadnji izmed posnetih vlogov se nanaša na že omenjeni obisk naše dežele …

Anđela je najprej povedala, kaj vse bo nesla s seboj na pot, predvsem pa, kako se bo med potovanjem in na potovanju prehranjevala, glede na to, da se prehranjuje vegansko, kar pa še vedno ni dobro podprto s strani trgovcev, še slabše pa s strani gostincev. Zanimivo, na potovanje je vzela le en manjši nahrbtnik, saj se, kot pravi, tako lažje giblje, posledično pa je lahko še bolj sproščena.

Ste tudi vi bloger ali vloger? Se želite predstaviti, sodelovati z nami? Pišite nam na info@cajtng.net.

V osem in pol minut dolgem vlogu Anđela, ki ima slovenske korenine (več o tem v posebnem intervjuju), med drugim pove, da obleko večinoma kupuje v ‘second hand’ trgovinah, saj ne želi spodbujati proizvodnjo novih stvari (za majico in kratke hlače je tako plačala le 200 srbskih dinarjev, kar je nekaj več kot evro in pol). Anđela nam tudi zaupa, kako oz s čem si je pripravila sendviče, koliko jih je naredila, itd. Na pot se je iz Sombora proti Sloveniji odpravila z avtobusom, vrnila pa se je z letalom.

V Ljubljani je najprej obiskala znano vegansko restavracijo Loving hut, nad čigar ponudbo je bila navdušena. Zelo zadovoljna je bila tudi s postrežbo v veganski restavracijo v Medvodah, manj pa na Bledu, kjer je ostala – nepostrežena. Izmed trgovin je obiskala Spar, pri čemer je ugotovila, da so slovenske cene nekoliko višje, kot v Srbiji, s ponudbo pa je bila zelo zadovoljna. Najbolj je bila navdušena nad … to in še kar nekaj drugih zanimivosti s popotovanja ‘Vege breskvice’ po Sloveniji si poglejte v spodnjem videu!

Vege breskvice?

“Povsem naključno sem prišla do tega imena. Ko sem pred dvema letoma želela narediti twitter račun, je bilo moje ime zasedeno, zato sem si morala izmisliti neko novo. Glede na to, da sem bila takrat vegetarijanka, sem pomislila, da bi dala nekaj vegetarijanskega in tako je prišlo do vege breskvice. Glede na to, da me sedaj ljudje že kar poznajo pod tem imenom, meni pa se zdi povsem simpatično, sem ga obdržala”, je ekskluzivno za Cajtng.net povedala prijazna in simpatična Anđela.

VIDEO: Vege breskvica na potovanju po Sloveniji

Povezave:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE