Aktualno

Za zaščito otrok obvezno cepljenje proti krokodilom

Mali Peterček je že dlje časa hodil po vasi z eno ‘šprico’ in ‘šprical’ po cesti, travnikih, po hišah, vrtovih, njivah … Ljudem je bilo njegovo početje čudno, zato so poklicali policijo.

Policist: “Peterček, kaj pa to delaš?”

Peterček: “Špricam, vendar. Da ne bo krokodilov, da ne bodo pojedli otrok!”

Policist: “Ampak, Peterček, tu ni krokodilov …”

Peterček: “Seveda jih ni, če pa jaz špricam …”

Pa pride policist na idejo, da bi imel tudi on kaj od tega. Peterčku predlaga:

“Hm, kaj pa, če jaz naredim tako, da bi vsi ljudje morali špricati? Ti prodajaš šprice, zaslužek pa deliva. Ker, konec koncev, res ne bi bilo dobro, če bi sem prišli krokodili in požrli naše otroke …”

Ni minilo dolgo, cela vas, kaj vas, vsi so od Peterčka kupovali sredstvo proti krokodilom in vsi so škropili okoli sebe. Kakopak, da ne pridejo krokodili in ne pojedo naših otrok …

Peterček je postal tajkun, hkrati pa je dobil tudi priznanje za učinkovito zaščito otrok. Na vhodu v vas so postavili tudi tablo: “Peterčkova vas, vas prijatelja otrok”

Nekomu je to sredstvo, katerega je ‘sčaral’ Peterček, uničilo koruzo, nekomu ubilo kravo … tretjemu je zbolel otrok od neke čudne bolezni. Ampak, vse to je bilo manj škodljivo, kot pa, če bi krokodili pojedli otroke.

In nihče ni smel nič reči, kaj šele posumiti. Kajti dejstvo je, da odkar se škropi, od takrat tu ni bil viden niti en krokodil …

(povzeto in prirejeno po avtorici Jeleni Durković)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE