Aktualno

Nakup sokovnika in blenderja najboljša investicija v vaše zdravje

Če smo v 70-tih in 80-tih prejšnjega stoletja jedli sadje in zelenjavo tako, da smo ga odtrgali z drevesa ali vrta, ga sprali pod tekočo vodo in/ali obrisali ter zagrizli vanj, so se že v 90-tih letih (očitno tudi s prihodom kapitalizma) stvari malo spremenile. Dobili smo en kup kuhinjskih pripomočkov in sadje in zelenjavo smo začeli rezati, drobiti ter iz njega ustvarjati razno razne oblike, da bi bilo ne le okusno, temveč ‘okusno’ tudi za oko.

Z razvojem, napredkom tehnologije so se stvari seveda še naprej spreminjale. Prišlo je obdobje mešalnikov (mikserjev) in multipraktikov (gospodinjska naprava za mešanje, rezanje, stepanje), te pa so dandanes zamenjale podobne, nove in sodobnejše naprave, med katere sodita tudi sokovnik in ‘blender’. Nakup sokovnika in blenderja je, trdijo uporabniki, najboljša investicija v vaše zdravje in vitalnost

Blender služi za drobljenje in pripravo hrane. V blender enostavno dodate nekaj sadja (banane, pomaranče, jagode, …) in/ali zelenjave (solato, špinačo, …), zalijete z rastlinskim mlekom in zblendate. Dobite odličen in predvsem zdrav napitek, ki bo za par uric nasitil vaš želodček. Z blenderjem si lahko pripravite tudi odličen (in predvsem zdrav) rastlinski namaz.

Sokovnik je podobna zadevica, le da ta pulpo (trdi del sadja in zelenjave) skozi posebno odprtino zavrže, vam pa ponudi izključno 100% sok sadja ali zelenjave, katerega ste uporabili.

Sokovnik pride zelo prav tudi pri tako imenovanih sokoterapijah (zdravljenju bolezni s pomočjo čistih, naravnih sokov), o katerih pa bomo še pisali.

Zagotovo se sprašujete, kaj od tega dvojega je boljše, koristneje, uporabneje?

Blender pride prav pri mehkem sadju in zelenjavi, sokovnik pa pri tršem. Pomarančo lahko torej z lahkoto zblendamo, malo težje pa bomo to storili s korenčkom, rdečo peso (surovo), krompirjem (surovim), redkvico. Za tršo hrano pride prav sokovnik.

Uporabno je torej oboje, sami pa se odločite, kdaj boste posamezni pripomoček uporabili.

Kako pa vi uporabljate blender? Že imate sokovnik? Zaupajte nam vaš najljubši recept z uporabo sokovnika ali blenderja. Pišite nam na info@cajtng.net.

In najpomembnejše: Zakaj je nakup sokovnika in blenderja najboljša investicija v vaše zdravje in vitalnost? Odgovor je tako zelo preprost, da boste pomislili, kako da na to niste pomislili že prej. Telo za to, da predela hrano, katero zaužijemo, potrebuje in porablja energijo. Težje prebavljivo hrano kot bo moralo prebaviti, več energije bo porabilo. Posledično bomo imeli manj energije in posledično se bomo počutili bolj utrujene. Zato je 100% sok iz sokovnika idealna hrana za naše telo, lahko prebavljivo pa je tudi sadje in zelenjava (ne vsa), katero ste pripravili v blenderju.

(Foto: vir)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE