DružbeniIntervjuji

Socialistična partija Slovenije, edina politična stranka v Sloveniji, s katero ne upravljajo ‘strici iz ozadja’

25. maja 2016 je bila ustanovljena še ena politična stranka v Sloveniji, imenovana Socialistična partija Slovenije (SPS). Leto dni kasneje je v Vili Bled, nekdanji rezidenci maršala SFRJ Josipa Broza Tita, potekal ustanovni kongres, dandanes se stranka resno in intenzivno pripravlja na parlamentarne volitve, ki bodo predvidoma v prvi polovici junija letos. Pogovarjali smo se s predsednikom SPS, še ne 32-letnim Tadejem Trčkom. Tadej Trček prihaja iz delavske družine, vzgojila ga je mati samohranilka. Po izobrazbi je diplomirani pravnik. V času študija je specializiral mednarodno pravo. Diplomiral je iz Mednarodno pravnih vidikov razpada SFRJ. Pred tem je končal ekonomsko gimnazijo na Prešernovi v Ljubljani. Več kot 5 let se že aktivno ukvarja s politiko, je soustanovitelj in generalni sekretar Socialistične partije Slovenije.

 • Tadej, začniva kar konkretno: v čem ste kot stranka boljši od drugih? Zakaj voliti vašo stranko?

V tem, da za seboj nimamo ljudi, ki bi se že ukvarjali s politiko in bi usmerjali našo stranko, da bi se oni obdržali na pozicijah. Zato, ker smo narod in ne tisti, ki vladajo slabih 30 let. Nihče od nas ni imel želje biti profesionalni politik, smo pa šli v to, ker vemo, da če ne bomo kot narod sedaj dosegli spremembe, nas ne čaka nič lepega.

 • Menite, da je to, da nimate ljudi, ki bi se že ukvarjali s politiko, prednost? Morda bodo volivci to sprejeli kot slabost, ker da nimate izkušenj??

Mislimo, da so bolj kot izkušnje pomembne poštenost, iskrenost in sočutje. Ali kot se večkrat sliši med ljudmi – navaden pošten človek s kmečko pametjo bi bolje vodil državo, kot doktorji, magistri itd, ki niso pošteni.

 • Med osnovnimi programskimi izhodišči vaše stranke je izstop iz Nata in EU ter krepitev gospodarskega sodelovanja z državami nekdanje Jugoslavije ter z Rusijo in Kitajsko. Zakaj?

Ekonomsko težišče sveta se je že preselilo na Vzhod. Vezava našega 2 milijonskega gospodarstva na Evrazijo in Neuvrščene, ki še vedno obstajajo, bi nam omogočila, da oživimo gospodarstvo. Vloga EU je, da namesto enakomernega razvoja vseh članic, ropa članice EU v korist Nemčije. NATO pa bi se moral ukiniti takoj po padcu Berlinskega zidu. Kar se tiče Jugoslavije, se zavzemamo za sodelovanje, ker je ekonomski prostor bivše SFRJ kompatibilen in bi lahko od samostojne unije imeli veliko koristi, ker bi se z njo zaščitili pred produkti iz Zahoda.

 • Kdo, menite, da stoji za EU, morda Amerika, Nemčija, kapital??

Za EU so elite, ki obvladujejo ZDA, EU, Nemčijo, ki vodi EU. Nato je vojaško krilo ZDA in EU. Te elite predstavljajo megakapital. Ne pozabimo pa, da so Nemci podpisali kapitulacijo, kot tudi Japonci v 2. svetovni vojni in da ZDA obvladujejo ti dve državi. Hitler je dejal, da bo 4. reich, ki bo vzklil iz pepela 3. reicha, federalno urejena Evropa, ki jo bo vodila Nemčija.

 • Kaj je narobe z NATO-m, zakaj izstop, če varujejo (tudi) naše ozemlje?

NATO je bil v osnovi ustanovljen kot obrambna organizacija. Po padcu Berlinskega zidu in razpustitvi Varšavskega pakta ni bilo več potrebe po obstoju NATO-a. Z vojno v Jugoslaviji pa je NATO prešel iz obrambne v ofenzivno zvezo in pritiska na Evrazijo. Tako da – bolj, kot da nas varuje, nas izkorišča za interese ZDA. Kot so sedaj slovenski vojaki v Latviji, čeprav nismo ogroženi s strani Rusije ali Kitajske.

“Posledica tega je, da Slovenija ni samostojna in suverena, kot se je izrekel narod na plebiscitu, ampak kolonija, ki jo Zahod izčrpava prek izdajalskih politikov, ki jim je Zahod pomagal na oblast. Slovenije niso osamosvajali za narod, ampak zase, da so lahko pokradli narod. Rezultat vidimo v bedi, v kateri živimo. Medtem, ko so osamosvojiteljski politiki, pa naj gre za Janšo ali Kučana, do Bavčarja in raznoraznih naslednikov Drnovška, kot sta Cerar in po novem Šarec nedotakljivi, je narod vsak dan bolj lačen.”
 • Menite, da so države nekdanje YU za sodelovanje s Slovenijo? Bi morda želeli narediti novo Jugoslavijo?

Mislimo, da je nova Jugoslavija v tem trenutku ob vseh okoliščinah nerealna. Dejstvo je, da so ostale države bivše SFRJ, tako, kot je Slovenija, pod vplivom tujih držav, te države pa si prizadevajo, da je Balkan nesložen, ker se ga tako lažje izkorišča. Naš predlog ekonomske unije je torej ravno nasprotje trenutnega stanja. Govorimo o Zahodnih državah na Balkanu.

 • Katere države imate v mislih, da pritiskajo (vplivajo) na Slovenijo, Hrvaško, Bosno, Srbijo in na kakšen način??

ZDA in države Evropske unije, predvsem Nemčija, imajo pa tudi druge svoje interese. Ob tem je potrebno omeniti Vatikan, ki je diplomatska velesila. To se tudi kaže s tem, da si vse države prizadevajo za vstop v EU in NATO, čeprav same od tega nimajo nobene koristi, tako kot nima Slovenija.

 • Zavzemate se za močno regulirano gospodarstvo in zeleno ekonomijo. Kaj konkretno to pomeni?

Močno regulirano gospodarstvo pomeni uvedba SDK in spoštovanje urnih postavk. Zavzemamo se za razmerja 1:5, kar pomeni, da bi delavec od dela lahko dostojno živel. Zelena ekonomija je usmeritev v izkoriščanje naravnih resursov (vodne elektrarne, vetrne elektrarne, izkoriščanje biomase).

 • Za plačna razmerja 1:5 se zavzema tudi Levica. Koliko vam je Levica blizu? Če vzamemo razmerje 1:5, bi dvignili najnižje plače ali znižali najvišje? Od kod bi dobili sredstva, da bi lahko pokrili vse te plače?

Levica je dobila naš program kot pomoč pred volitvami. Sicer pa so zagovarjali 1:10 v privatnem in 1:5 v javnem sektorju. Z Levico si nismo blizu, ker nas nenehno rušijo. Dvignili bi minimalne plače. Sredstva bi zagotovili tako, da bi znižali plače, ki presegajo petkratnik in nacionalizirali premoženje, ki je bilo v 30 letih pridobljeno na nepošten način.

 • Kolikšna bi naj bila minimalna plača? Se ne bojite, da bi prišlo do odpuščanj, ker podjetja ne bi zmogla dajati tolikšnih plač?

Minimalna plača bi morala, glede na trenutne ekonomske razmere, znašati 1.000 EUR. Če bi nacionalizirali nezakonito pridobljeno premoženje in uzakonili stopnjo presežne vrednosti, kot imamo to zapisano v programu, bi lahko tudi razbremenili podjetja, kar se tiče davkov na delo. Glede odpuščanja se ne bojimo. Tu gre zgolj za ustrahovanje ljudi, kar je v zadnjih dveh desetletjih postalo že folklora v naši državi. Kar se tiče odpuščanj, si bomo izposodili preprost primer, ki ga ne nazadnje lahko vsak človek sam preveri, za razumevanje pa ni potrebno nič več, kot zdrava kmečka pamet. Torej, če se nekemu tujemu podjetju v lastni državi npr. Nemčiji izplača plačevati prodajalca 2.000 € neto na mesec za prodajo identičnih izdelkov, ki pri nas stanejo več, konkretno Lidl, Hofer, Bauhaus ipd., pomeni, da se vsem tem trgovcem, v kolikor država delavce zaščiti z zakonodajo o minimalni plači, še vedno izplača poslovati tudi pri nas. Dejansko je zadeva precej enaka povsod v gospodarstvu in ekonomiji v državah EU. Gre za izčrpavanje manjših držav. To pa se lahko dogaja predvsem zato, ker takšno početje vodilna politika teh držav, kamor paše tudi Slovenija, to dopušča.

 • Omenili ste, da vas Levica ruši. Na kakšen način?

Predvsem z zavajanjem ljudi. Širijo razne izmišljotine, predvsem o vodilnih ljudeh SPS-a, za katere pa nikoli nikomur ne podajo niti enega konkretnega dokaza, ki bi te trditve kakorkoli argumentiral in podpiral. Preprosto jih nimajo, ker gre za laži. Preko raznih nevladnih organizacij, ki so del bivše ZL, kot je npr. Iskra, podmladek bivše ZL, Puntarjev Slovenije, tudi preko mirovnega instituta, ki ga je po javno dostopnih podatkih ustanovil George Soros. Po javno dostopnih podatkih, je Soroseva organizacija Open Society Foundation namenila več kot 25 milijonov dolarjev med leti 1992-2000 Mirovnemu inštitutu, po podatkih Mirovnega inštituta pa so bili financirani do leta 2014.

“Pri dosegu zastavljenih ciljev smo nepopustljivi in brezkompromisni, vendar delujemo v skladu z ustavno in zakonsko ureditvijo Republike Slovenije. Naše mnenje je, da če združimo dobre stvari prejšnjega sistema in dobre stvari sedanjega sistema, lahko naredimo moderno socialno državo nove dobe. Vemo, da smo Slovenci tega sposobni in da je to naša edina opcija za boljše živjenje.”
 • Niste vi organizirali shod v podporo Putinu?

V SPS smo organizirali shod v podporo obiska predsednika Ruske Federacije Vladimirja Vladimiroviča Putina na Vršiču, proti kateremu so protestirali Ukrajinci v Sloveniji. Shoda sta se udeležila dva pripadnika TRS-a iz ZL, pri čemer je eden izmed njiju podal izjavo za medije, mediji pa izjav članov SPS niso predvajali, čeprav smo shod organizirali mi. Mirovni inštitut je nato v svojem letnem poročilu obtožil SPS sovražnega govora, udeležbe članov ZL in njihove izjave za medije na shodu pa sploh ni omenil. Mirovni inštitut je predlagal takratnemu predsedniku RS Milanu Kučanu, naj podeli častni znak svobode za zasluge George Sorosu, ki ga je Soros prejel leta 2002.

 • Zakaj to delajo (Levica)? Se ne bi bilo bolje združiti v eno veliko, močno stranko in narediti nekaj dobrega za državo? Kaj ima Levica od tega? So na ta način odgnali tudi DSD in TRS?

Na to vprašanje vam mi težko odgovorimo. Dejstvo, da je ZL prevzel IDS, kar je bil plan od začetka, pa ostaja. Meseca so člani ZL koalicije, predvsem Puntarji, ki so del 4. bloka ZL, lovili na kongresu. Verjetno bi ga pretepli, če bi ga ujeli, kot so nam povedali očevidci. Lovili pa so ga zato, ker so spregledali prevaro. Naš generalni podsekretar, tov. Igor Nemec, je bil član Puntarjev, ko so se trenja kmalu po izvolitvi v parlament pričela. Takoj je bilo marsikomu jasno, da ZL ni koalicija, ki bi temeljila na enakopravnosti partnerjev. Na to smo mi opozarjali ves čas in danes lahko mirne vesti glasno povemo, da se je točno to, na kar smo opozarjali pri SPS, tudi zgodilo. Javno pa smo na naši Facebook strani spregovorili tudi o podlih dejavnostih članov TRS-a, ki so nas po ustanovnem kongresu povabili na piknik …

 • Kaj se je zgodilo na tem pikniku?

Na tem pikniku so nam s pomirjevali zastrupili dva člana. Prisoten je bil tudi novinar Šurc, ki bi, v kolikor bi jim uspelo, karkoli so planirali, vse skupaj tudi dokumentiral. Kasneje smo izvedeli, da so že pred tem nekateri od teh članov TRS-a širili govorice, da smo vodilni v SPS-u težki drogeraši, pijanci in podobno. V kolikor jih ne bi pravočasno prebrali, bi te trditve lahko podkrepili tudi s fotografijami. Zrežirati so hoteli tudi pretep, ko je Drago Kosmač na vrhu stopnišča pred vhodom v hišo Milana Arha, kjer smo imeli piknik, za vrat grabil našega generalnega podsekretarja in mu grozil, češ, da so za njim stopnice, da ne bo dobro, če bo poletel po njih. Potem je tu še nekaj nepomembnih posameznikov, ki ravno tako nimajo drugega dela v življenju, kot hoditi po NOB proslavah in na vsakemu koraku in ob vsaki priliki blatiti dobro ime naše partije. Večinoma so to ljudje, ki so jih zaradi njihove dvomljive iskrenosti pometali iz vseh možnih levo usmerjenih skupin in organizacij.

 • Se SPS profilirate kot leva stranka? Katere leve (dejansko leve) stranke sploh imamo v Sloveniji? Na katere volivce računate?

V SPS se profiliramo kot edina leva stranka v Sloveniji. Vse ostale stranke so obvladovane s strani istih ozadij in le menjajo ime.

 • Kako gledate na cerkev?

Vero spoštujemo, glede cerkve pa je naše stališče, da gre za organizacijo, ki je nekaj povsem drugega kot vera, kot taki pa ji nasprotujemo.

 • Poznate ‘strice iz ozadja’? Kdo so to, zakaj nikoli ne slišimo imen? Ima Kučan kaj pri tem??

Kolikor nam je znano so strici iz ozadja – osamosvojitelji. Od Kučana do Janše. Še več, po naših informacijah, je Kučan ustvaril Janeza Janšo z afero JBTZ, prek SDV, o čemer piše v svoji knjigi tudi Marko Lopušina. Tako, da po naših informacijah Kučan in Janša nista nasprotnika, ampak sta navidezno skregana in sodelujeta. Kučan igra vlogo dobrega policija, Janša slabega, v resnici pa oba kontrolirata narod.

“Socialistična Partija Slovenije je stranka intelektualcev in proletariata, z močno strokovno in moralno podlago, ter je sposobna narediti red in voditi slovenski narod na pot dostojanstvenega in ponosnega življenja državljanov.”
 • V vašem programu tudi piše, da bi uvedli naborništvo. Zakaj in v kakšnem smislu? Ima to kakšno povezavo z izstopom iz NATO-a?

Naborništvo bi uvedli, ker je vojska eden od stebrov suverenosti. Slovenija je strateško pomembnejša kot izgleda, če gledamo samo velikost države. Vojska ima tako obrambni kot sociološki vpliv v družbi in mislimo, da bi bilo naborništvo pozitivno, tako v smislu obrambe, kot tudi vzgoje.

 • Menite, da je naborništvo dobrodošlo tudi s stališča odraščanja mladih? Morda tudi naborništvo – ali kar koli podobnega – tudi za dekleta, zaradi boljše vzgoje, odraščanja?

Da, z naborništvom se namreč pridobijo tudi socialne vrednote. Kar se tiče naborništva žensk – za ženske obveznega služenja vojske zaenkrat ne bi uvajali.

 • Ženske ne potrebujejo pridobiti ali dvigniti socialne vrednote, jih imajo že dovolj?

Naborništvo žensk kot tako pozna Izrael, ampak mislimo, da ni potrebe po tem v Sloveniji. Za razvoj socialnih vrednot pa bi se lahko za ženske predlagalo civilno služenje.

 • Ja, to je bilo mišljeno. Ne kot nabor in rokovanje z orožjem, bolj kot učenje odraščanja, spoštovanja države, simbolov, učnih navad, gospodinjenja, itd, itd. Kaj takega morda ali tudi to ne??

Morda, nismo pa še razpravljali o tem, tako da na to ne morem odgovoriti.

 • Kako gledate na Pahorja, poveljnika vojske in nanj na sploh kot politika? Kaj najbolj očitate Pahorju? Imate občutek, da je izdal levico, s katero se je identificirala njegova ZLSD, sedaj SD? Je SD sploh bila kdaj leva stranka?

Pahor je človek, ki je bil najmlajši član CK ZKS. Na predlog prof. Dr. Staneta Kranjca ga je včlanil Kučan. Sodeloval je na 14. izrednem kongresu, ko se je začelo razbijati SFRJ, danes pa se klanja klerofašistom. Mislimo, da to pove dovolj o kakšnem človeku gre. Kar pa se tiče vojske, je sam pomagal uničiti obrambni sistem kot predsednik vlade. Pahor je bil – nastavljen na čelo SD-ja. Če pogledamo delo SD-ja ugotovimo, da so delovali povsem izven tistega, za kar se zavzemajo. SD je nekdanja Titova partija, ki od osamosvojitve ni več partija, ampak kvazi levica. TEŠ 6 je projekt SD-ja. Ljubica Jelušič je, tako kot tudi sedanja ministrica za obrambo Katićeva pošilja vojake v Latvijo, pošiljala slovenske vojake v Afganistan …

 • Katera stranka v SLO se je do sedaj najbolj približala levim vrednotam in v čem? Zakaj SLO dejansko nima leve opcije (razen vas)?

Po našem mnenju – nobena. Ljudje, ki obvladujejo politični prostor, vedo, da dokler kontroliraš ponudbo, kontroliraš tudi rezultat na volitvah. Zato ozadja ustanavljajo stranke in zaostrujejo pogoje, da bi onemogočili manjše stranke. Tako imamo v Sloveniji stranke, ki se postavljajo na levico, pa ni – glede njih, razen besed – nič zares levičarskega, po dejanjih pa so enake desnim strankam.

 • Je tudi Šarčeva LMŠ Kučan & Janša v novi preobleki??

Glede LMŠ imamo informacije, da je v ozadju Kučan ter da je bila poteza Janše s kreditom namerna, da bi zrasla podpora Šarcu. Na kratko, vse je iluzija, nič ni tako, kot izgleda in z nami peščica ljudi igra monopoli. Šarec je poimenoval knjižnico v Kamniku po domobrancu Francu Balantiču. Kakšen je to levičar, ki poimenuje knjižnico po domobranskem kolaborantu? Šarec je imel koalicijo z NSi na lokalnem nivoju, bil pa je tudi član Pozitivne Slovenije. Glede PS pa sploh ni skrivnost, da Kučan in Janković pijeta kavo v kavarni Zvezda in sodelujeta.

 • Zavzemate se tudi za ureditev kmetijstva za samooskrbo s hrano in prepoved GSO. Prepoved GSO zaradi škodljivosti?? Kako konkretno bi spodbudili kmetijstvo?

Kar se tiče kmetijstva, bi naše kmetijstvo zaščitili s carinami. Zato pa moramo iz EU, saj je bistvo EU prost pretok blaga, storitev, kapitala in ljudi. Kar pomeni, da nam konkurira poceni delovna sila in poceni produkti, proti katerim se po pravilih EU ne smemo zaščititi.

 • Bi se osredotočili in spodbujali pridelavo kakšne surovine, recimo (zelo, zelo, zelo pomembne in vsestransko uporabne) industrijske konoplje, morda krompirja, pese, karkoli oz bilo česa? Lahko postanemo sinonim za samooskrbo in izvozništvo? Kako bi spodbujali kmetijstvo??

Da, potrebno je vzpostaviti mrežo zadrug. Država bi garantirala pravično ceno za odkup žita, s čimer bi kmetje namesto oljčne repice za biodizel sadili žito, ki ga potrebujemo. Imamo dobre pogoje za živinorejo. Podpiramo sajenje industrijske konoplje, ki se je izkazala za zelo hvaležno, tudi tam kjer so pogoji za druge rastline slabi. Kmetijstvo pa mora temeljiti na avtohtonih semenih, za kar predlagamo ustanovitev semenske banke avtohtonih semen, s čimer bi se tudi zaščitili pred GSO.

 • Grega Repovž je v Mladini zapisal: »Zagotovo ni mogoče biti levičar, če ne storiš vsega, da bi tudi znotraj tega polja (mesnega polja) svoj ogljični odtis zmanjšal.« Ste pripravljeni javno podpreti veganstvo, se ga tudi sami držati in v kakšnem smislu? Ste seznanjeni, da živinoreja škodi (ljudem in planetu) bolj kot vse drugo (onesnažuje zrak bolj kot ves promet skupaj, porabi se enormne količine vod, itd)?

Veganstvo kot tako mi spoštujemo, vendar smo mnenja, da je to stvar posameznika. Mislimo, da večina ljudi ne bo prešla na veganstvo, kljub temu pa se zavzemamo, da imajo živali dobre pogoje, da niso mučene pod reflektorji, ampak se pasejo na prostem.

 • Zavzemate se za zaporne kazni za mučenje živali, po drugi strani podpirate živinorejo, kjer se živali ne le muči, temveč tudi ubija. Sta pes in krava različne živali, pri čemer je potrebno enega negovati, drugega pa mučiti? Menite, da ni dovolj surovin, da ljudje ne bi mogli živeli brez izdelkov živalskega izvora? Mimogrede, tudi WHO se je izjasnila, da je meso škodljivo, bi vi to ponudili svojim državljanom?

Zavzemamo se, da bi vzreja živali potekala na prijazen način do živali. Ne moremo zahtevati od ljudi, da prenehajo jesti meso. Poleg tega pri surovinah živalskega izvora, ne gre samo za meso, gre za hrano, ki se jo pridobi od živali npr: sir, jajca, mleko itd. Tako, da zagovarjamo standarde, s katerimi bi se lepo ravnalo z živalmi, odločitev pa prepuščamo posamezniku.

“Socialistična Partija Slovenije je utemeljena na zgodovinskem dosežku jugoslovanskih komunistov v borbi proti fašizmu in staremu kapitalističnemu redu v 2. svetovni vojni in povojni izgradnji socializma v Jugoslaviji. Socialistična Partija Slovenije je edini in neposredni naslednik ideje Josipa Broza TITA in jugoslovanstva v slovenskem prostoru. Temelj delovanja je spostovanje partizanskega boja, jugoslovanstvo, panslavizem, antiimperializem, antikolonializem, ideje bloka Neuvrščenih.”
 • Indijska konoplja – DA ali NE? Legalizirati ali ne? Dovoliti ljudem, da sadijo sami (tudi to je del samooskrbe) ali imeti nadzor nad tem in jo prodajati bolnikom preko lekarn?

Zavzemamo se za legalizacijo v medicinske namene. Kar se tiče samooskrbe bi dovolili sajenje za domačo uporabo, vendar z omejitvami, da ne bi šlo za preprodajo.

 • Obvezno cepljenje – DA ali NE?

Glede cepljenja prepuščamo odločitev staršem. Zahodne države ne poznajo obveznega cepljenja in zaradi tega ne poznajo problemov. Poleg tega se nam poraja vprašanje, kako kvalitetna so cepiva, s katerimi se cepi naše otroke. Vemo, da je TITO zahteval lastno proizvodnjo cepiv v SFR Jugoslaviji in ni dovolil, da bi se cepiva uvažalo, ker se ni vedelo, kaj točno se v njih nahaja. Raziskave v ZDA so pokazale, da obstaja močna povezava med epidemijo raka in cepivi. Naše stališče je zato prostovoljna izbira cepljenja, sicer pa proizvodnja lastnih cepiv in prepoved uvoza cepiv, s čimer bi poskrbeli za kvalitetno zdravstveno oskrbo.

 • Znižanje davka na delo in zvišanje davka na dobiček, prepoved pretoka denarja v davčne oaze, obdavčitev luksuza, ustanovitev Službe državnega knjigovodstva … Kaj konkretno to pomeni?

Uvedba socializma oziroma strogo regulirana ekonomija, ki preprečuje akumulacijo koncentracijo kapitala, o čemer je pisal Karl Marx v kapitalu. Koncentracija je zadnja stopnja akumulacije, to pa danes poznamo kot neoliberalizem.

 • Kako bi nacionalizirali zdravstvo in šolstvo in kako izvedli reformo socialne zakonodaje?

Tako, da bi strogo ločili javno od zasebnega. Javno šolstvo in zdravstvo bi morala biti brezplačna oziroma se plačujeta prek davkov. Država pa z regulacijo skrbi za primerno število vpisanih v šolski sistem in za kvalitetno mrežo javnega zdravstva. Zasebniki, ki bi opravljali zdravstveno dejavnost, bi morali sami opremiti svoje ordinacije, ne tako kot sedaj, ko dopoldne delujejo v javnem zdravstvu, popoldne pa zasebno na aparatih, ki smo jih plačali davkoplačevalci. Pri tem bi kot država ukinili koncesije za zdravstvo in šolstvo, tako bi bili zasebniki odvisni od trga.

 • Kaj menite o chemtrailih, nas res zaprašujejo, nas zastrupljajo, nam zastrupljajo zemljo, korigirajo vreme? Je tudi tu NATO zraven? Bi tudi tu kaj spremenili??

Uradnih informacij o tem nimamo, ker so to skrbno varovane informacije. Neuradno pa imamo informacije, da se to zares dogaja, da uporabljajo sistem HAARP in da spuščajo v ozračje kemikalije, ki skrbijo za prevodnost, kar jim olajša delo s HAARP-om. Poleg tega smo neuradno izvedeli, da so bili žled in poplave na območju nekdanje SFRJ pred leti povzročene s HAARP-om. Govori pa se tudi, da poleg delcev, ki omogočajo prevodnost, v ozračje spuščajo tudi ostale snovi, ki vplivajo na zdravje ljudi. O tem govori tudi David Icke, ki je bil lani v Sloveniji in pravi, da gre za plan množične depopulacije sveta, danes pa smo priča epidemiji neplodnosti, kar je lahko poleg plastike povezano tudi s chemtraili.

 • Kaj pričakujete od volitev, koliko odstotkov glasov? S kom se NE vidite v koaliciji in zakaj? Oz s kom se vidite? Kdo so vaši potencialni volivci, od koga pričakujete glasove?

V kolaciji se ne vidimo z nobeno trenutno parlamentarno stranko. Po neodvisni anketi, ki je bila objavljena na FB-ju, imamo trenutno 25% podporo na vzorcu 1.080 ljudi. V anketah, ki jih objavljajo mediji, pa sploh nismo prisotni, za kar imamo informacije, da se dogaja medijska blokada Socialistične partije Slovenije. Naši potencialni volilci so vsi prebujeni državljani, ki se zavedajo, kako sistem deluje, da je vse iluzija, preko katere delijo narod in si želijo sprememb oz. da državljani po slabih 30 letih Republike Slovenije dejansko dobimo oblast v svoje roke in onemogočimo kapital, ki se skriva za raznoraznimi strankami, ki vse pripadajo isti peščici ljudi. Zato pozivamo vse, da nas podprejo, saj SPS ni stranka kot ostale, ampak ljudska fronta. Ocenjujemo, da so te volitve izredno pomembne, ker časa zmankuje, saj nas ozadja, ki vodijo politiko v Sloveniji, dnevno zadolžujejo in siromašijo ter peljejo proti točki brez vrnitve, ki se naglo bliža. To pa tudi pomeni, da bomo ostali brez prihodnosti in bomo na ravni kolonij, ki smo jih poznali v Afriki. Kar se že dogaja, ko so nam pobrali vodo, les itd.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE