Aktualno

Nismo vedeli, da bo tak odziv in da bomo morali za 100% povečat proizvodnjo

Če gredo krofi kdaj v promet, gredo nedvomno začasa pustovanja. In to je ravno te dni. Od minule sobote, pa do jutrišnjega torka. Pekarne jih spečejo (in prodajo) na tisoče, ljudje pa jih, kljub temu, da ne gre ravno za najbolj zdravo slaščico, brez pretirano slabe vesti radi pojemo. Za veselje veganov so letos poskrbeli v kar nekaj pekarnah, najbolj pa je, vsaj tako je videti po odzivih na socialnih omrežjih, navdušila ljubljanska pekarna in slaščičarna Sameja.

V slaščičarni Sameja so za hip odložili delo in nekaj vrstic namenili tudi bralcem Cajtng.net.

“Smo v taki gužvi, da komaj utegnemo odgovoriti. Žal vam ne moremo točno povedat, koliko smo prodali, ker naročila še kar dežujejo. Delamo za svoje redne stranke, pa še za druge trgovine”, uvodoma povedo v Sameji in dodajo: “Veganske krofe smo sicer pekli že lansko leto, a lani samo za druge, letos pa smo jih naredili nekaj še za v našo prodajalno. Nikakor pa nismo pričakovali, da bo tak odziv in da bomo morali za 100% povečat proizvodnjo”.

Nad prodajo se v Sameji torej ne pritožujejo, imajo pa eno drugo ‘težavico’ … “Imamo samo enega peka, to je moj oče, ki vse sam ročno dela in te dni ni veliko spal, ker so nas naši vegani dobesedno zasuli z naročili in željami.” Prepričani smo, da bo oče lastnice Sanele Mehinović stisnil zobe še jutri, ko je zadnji dan pustovanja, kajti potem si bo lahko tudi on malo oddahnil.

Sameja je sicer manjše družinsko podjetje, vsaka pohvala jim, kot pravijo, veliko pomeni. “Res je, veliko nam pomenijo pohvale naših strank. To nam daje moč in potrjuje, da se z dobro voljo, vztrajnostjo in timskim delom zmore prav vse … In tudi trud je poplačan, kar ne more zamenjati noben denar sveta”, še povedo.

Pekarna in slaščičarna Sameja se sicer nahaja na Tržaški ulici 67 v Ljubljani. Če vam je to predaleč, pomislite, da so Samejo obiskali celo z Dolenjske in jim naenkrat ‘odnesli’ kar 40 krofov. Ja, dober glas seže v deveto vas. Čestitke in le tako naprej!

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE