DružbeniIntervjuji

Odgovor g. Draga Kosmača na intervju s Tadejem Trčkom, predsednikom SPS

Po ZMed, na zahtevo vpletenega, pa tudi zato, ker želimo dati možnost odgovora vsem, čigar imena so v kakršnem koli kontekstu omenjena na naši strani, objavljamo odgovor g. Draga Kosmača, nanaša pa se na intervju s predsednikom Socialistične partije Slovenije Tadejem Trčkom.

Pozdravljeni.

v torek, 13.2.2018, ste na vaših straneh objavil intervju z nekim “generalnim sekretarjem” SPS T. Trčkom. V tem “političnem” zmazku sem naletel tudi na omembo svojega imena, zato si dovoljujem, da vam in bralcem vašega ” infocajtnga” podam odgovor na dogajanja dne 25. 5.2016, tudi zaradi tega, ker omenjeni  “intervjuvanec” v uvodu govori nekaj o poštenosti in podobnih stvareh, ki pa se mu na daleč izogibajo.

Kdo je, ta generalni sekretar, se lahko lepo vidi že iz statuta njegove SPS, kjer je v čl. 6, “pravice in dolžnosti članov” med drugim zapisano: ” Član SPS ima pravico da:
voli in je pod pogoji, ki jih določa ta statut, lahko voljen  v vse organe SPS, razen v centralni komite in Sekretariat SPS”. Kaj to pomeni, je lahko vsem jasno.
Kaj vse je razpredal v intervjuju, me niti ne zanima. Rad bi samo pojasnil tisti del, ki se navezuje name in ki je ves zlagan.

Med drugim piše: “Javno pa smo na naši Facebook strani spregovorili tudi o podlih dejavnostih članov TRS-a, ki so nas po ustanovnem kongresu povabili na piknik”.
Lepo vas prosim. Kje je tu logika, da bi neka druga stranka, vabila na piknik … Zanimivo pa bi bilo prebrati, kdo so bili ti člani TRS-a. Kolikor se spomnim teh dogodkov in spomnim se jih zelo dobro, ni bil prisoten nihče iz TRS-a. Če pa je s tem mislil name, je še enkrat več pokazal svojo pritlehnost in razdiralni namen. Nikoli namreč nisem bil član TRS- a. Če pa sem komuniciral z Violeto, Laro …, je pa to samo odraz normalne komunikacije, ki bi morala biti prisotna pri vseh.

Na ustanovno skupščino SPS, me je TT povabil kot “častnega” gosta. Ker so si zaželeli imeti po zaključku kongresa slovesen zaključek v ožjem krogu, me je povprašal, če poznam na Bledu ali okolici, kakšen gostinski lokal, ki bi bil za to primeren. Dejal sem mu, da na Bledu ne, bom pa povprašal o tem prijatelja Milana Arha iz Bohinja, če ima morda on kakšnega primernega gostinca. Ker bi se to “slavje” odvijalo” pozno zvečer, mi je Milan dejal, da bo zadeva težko izvedljiva, zato je ponudil svoje prostore. Gospoda iz SPS- a je bila s tem zadovoljna. Dejali so mi, da bodo material za “piknik” nabavili oni, mene pa so prosili, če jim lahko prinesem 15 l vina, ker nimajo več sredstev, kar sem tudi storil. Prinesel sem vino priznanega vinarja Franca Vodopivca iz Potoka pri Dornberku, katerega je sam natočil v plastenke in jih zaprl z zaskočnim pokrovom. Torej, trditev, da so bili povabljeni, je čista manipulacija in prvovrstna laž. Pa tudi vina mi še niso plačali (15 €).

Nadalje piše: “Na tem pikniku so nam s pomirjevali zastrupili dva člana. Prisoten je bil tudi novinar Matej Šurc, ki bi…” Mateja sem povabil k Milanu Arhu jaz, predvsem zato, ker bi mi Matej moral vrniti neke dokumente, ki jih je uporabil pri pisanju svoje knjige, pa tudi zato, ker sta z Milanom prijatelja. Tudi to je TT vedel, saj sem mu povedal že nekaj dni pred kongresom, večkrat pa tudi po končanem kongresu in tudi, da z odhodom v Bohinj zamujamo. Nekaj je bilo zamude zaradi nepravočasnega začetka kongresa, nekaj pa tudi zaradi “postopanja” po Bledu, zato sem mu dejal, da grem jaz v Bohinj, oni pa naj pridejo čim prej za menoj. No, ta čim prej se je zavlekel kar pozno v noč, pa tudi njihov prihod v Bohinj je bil dokaj hrupen.

Predvsem je pri tem prednjačil I. Nemec, ki je bil vidno “utrujen”. Po kratkem spoznavanju je Milan pokazal, kje na vrtu je kamin in pričel se je “piknik”. Iz avtomobila sem prinesel še “tovarniško” zaprte plastenke z vinom, zato je tudi prvotna trditev, da smo jim v vino nasuli mamila – bedarija, ki lahko zraste samo v nerazsodnih glavah. No, sedaj pa trdijo, da smo jih zastrupili s pomirjevali. Tej trditvi  bom oporekal le toliko, da jaz pomirjeval ne uporabljam, uporablja pa jih I. Nemec, kar mi je sam povedal. Kombinacija alkohola in pomirjeval ima pač tudi stranske učinke, ki so se kmalu po njihovem prihodu pokazali v agresivnem vedenju Nemca, zato sem ga odstranil iz skupnega prostora in ker se ni pomiril, mu tudi zagrozil, da ga bom udaril.

Po tem se je Nemec zlomil in se mi na prsih zjokal kot otrok. Nato sem ga objel okoli ramen in ga pospremil v sobo, rekoč, da bo vse v redu in da naj nekaj časa ne pije. Nato se mi je tudi v sobi še enkrat zjokal. Kmalu po tem je TT zbral člane SPS in skupno so zapustili prostor. Čez kakšnih 10 min se je vrnil, dejal, da bodo odšli in da on kot generalni sekretar stranke mora varovati svoje ljudi. V tistem trenutku mi je bilo to normalno dejanje, da jih pač zavaruje pred preveliko konzumacijo alkohola.

Če misli mladec, da je laganje, potvarjanje in manipuliranje z ljudmi pravica nekih samozvanih politčikov, se je hudo zmotil. Presmrkav je še, da bi se lahko na tak način obnašal do vseh nas, ki smo stopali po Titovih poteh, pa tudi utirali pot in se postavili na branik za samostojnost Slovenije.

Drago Kosmač

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE