IntervjujiLokalnoTrebnjeVegan

V Zgodbah veganov se je predstavila presnojedka Urška Pene

V četrtek, 29. marca 2018, je ekipa, ki ustvarja Zgodbe veganov, predstavila že peto osebo, ki se prehranjuje vegansko. Tokrat je to 33-letna Urška Pene, ki prihaja iz okolice Žužemberka, živi pa v Trebnjem.

Urška je vzgojiteljica, presna veganka je od leta 2014. V videu nam med drugim zaupa, da se je po novoletni zabavi počutila bedno in sklenila, da da za en mesec na stran meso in alkohol. Ker je ta prvi mesec zelo hitro minil, je to obdobje podaljšala, hkrati pa, ker se je začela zanimati o zdravi prehrani, opustila tudi nekatere druge stvari (mleko, čaje, sol, začimbe, …). Kmalu je spoznala, da ji z uživanjem surove hrane prazvzaprav nič ne manjka in odločitev o presnem veganstvu je bila pred vrati …

Za zgled si je Urška vzela živali. “V naravi živali ne rabijo nobenih zdravil, bolnic, jedo preprosto, ne rabijo nobene kuhinje, nobenih kuhinjskih loncev, pa vseeno vesele poskakujejo naokoli po gozdu”, pove med drugim Urška.

Sicer pa nam je Urška zaupala tudi nekaj zelo zanimivih ugotovitev, do katerih je prišla po zaslugi presnojedstva. Ko je nekega dne obiskala zobozdravnika, ji je ta … (več v videu!)

Že čez dva dni bo na sporedu že šesta veganska zgodba, s svojo pa se bo predstavil Primorec, ki živi v Ljubljani, sicer pa informatik, fitnes trener, motivator in coach, Rene Škarabot.

Zgodbe veganov: Urška Pene

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE