SlovenijaZanimivosti

SPREMEMBA ŽIVLJENJSKEGA SLOGA: Svoje krave predal zavetišču, sam pa se odločil za vegansko kmetijo s poudarkom na pridelavi pšenice

Jay Wilde, 59-letni kmet, je, ko se je odločil postati vegetarijanec, predal 59 svojih krav, od katerih je bilo 30 brejih, 240 km oddaljenemu zavetišču za živali v Ashbourneu. Wilde se je, ko je peljal svoje krave v zakol, počutil tako krivega, da se je odločil popolnoma spremeniti svoje poslovanje.

“Sedaj se počutim veliko bolje … Kot bi mi neko breme padlo z ramen. Krave mi sicer manjkajo, a sem hkrati vesel, ko pomislim, da zdaj v zavetišču končno živijo srečno življenje”, je povedal Jay in nadaljeval: “Prodaja krav se mi ni zdela najboljša izbira za življenje. Ko enkrat veš, da ima vsaka svoje misli, sanje, osebnost, se začneš zavedati, kako grozljivo mora biti vse to za njih. Sčasoma, ko sem to spoznal, mi je postajalo čedalje težje voziti jih v klavnice … Vesel sem, da sem jih rešil tega. Sedaj vodim vegansko kmetijo in vem, da je bila predaja živali zavetišču pravilna odločitev.”

Jay Wilde je za tem začel pridelovati pšenico za proizvodnjo kruha.

Da se tovrstne pozitivne spremembe ne dogajajo le v Ameriki, dokazuje tudi Slovenec. Podobno izkušnjo ima namreč tudi Marjan Starina iz Roženberga v občini Šentrupert na Dolenjskem. Preverite njegovo zgodbo!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE