Aktualno

PORAST PRODAJE MESNIH NADOMESTKOV: Trg mesnih nadomestkov raste do 4,5 milijarde evrov, prodaja le-teh povečana za več kot 35%

Glede na poročilo Allied Market Researcha, bo tržišče z nadomestki mesa do leta 2020 doseglo globalno prodajo v višini 4 milijarde funtov (4,5 milijarde evrov), poročilo o tržnem statusu nadomestkov mesa pa predvideva, da bo v obdobju od 2015 do 2020 zraslo za dobrih 35%. Leta 2015 je bilo tržišče ocenjeno na 2,9 milijarde funtov (3,3 milijarde evrov).

Sojini medaljončki se dobijo tudi pri nas, tak zavitek stane le okoli 0,79€.

Prodaja nadomestkov mesa je v Evropi v letu 2014 znašala 39% od skupnega tržnega deleža in je imela tržni delež 36,5%. Ta kategorija bi morala v prihajajočih letih zelo zrasti, trdi Allied Market Research.

Nadomestki mesa v obliki soje so zavzemali največji tržni delež in sicer 68,2%, od 2015 do 2020 pa bi se naj zaradi povečanega povpraševanja rast povečala za dodatnih 10,1%. Pričakuje se, da se bo ta številka, zaradi čedalje večjega števila ljudi, ki zmanjšujejo vnos mesa ali se mu popolnoma odpovedujejo, še povečala.

Je soja zdrava ali škodljiva?

Soja je ena od največkrat proučevanih artiklov, a so ljudje v zvezi z njo še vedno skeptični. Pomisleki oz dvomi o soji nikoli ne potihnejo, čeprav se v študijah vedno znova pojavi dober učinek na človeško telo. Soja ima ali pozitiven učinek na zdravje človeka ali pa nevtralen. Negativnega torej absolutno ne more imeti. Izogibati se jo morajo le tisti, ki so alergični nanjo.

Če vas zanima – zakaj so ljudje skeptični glede soje, preberite članek Soja. Je človeku koristna ali škodljiva?

 

Foto naslovnica: vir

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE