Aktualno

Bosanske piramide in Sarajevo (izlet)

Starodavna energija bosanskih piramid in utrip Sarajeva vas vabita na nepozabno tridnevno potepanje …

1. dan: petek, 31. marca 2023: SLOVENIJA – SLAVONSKI BROD – VISOKO – SARAJEVO

Odhod v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenih postaj in vožnja preko mejnega prehoda Obrežje. Pot bomo nadaljevali proti Slavonskemu Brodu, kjer bomo imeli prvi malo daljši postanek. Obiskali bomo trdnjavo Brod, ki jo je Avstrija zgradila v 18. stoletju. Trdnjava je pravilne zvezdaste oblike, zidana pa z opeko, lesom in kamenjem. Trdnjava je bila predvidena za namestitev 4.000 vojakov in 150 topov. V enem od prostorov v trdnjavi se nahaja tudi prvi svetovni muzej tamburice, kjer bomo videli več kot 60 ročno izdelanih eksponatov. Z vožnjo bomo nadaljevali preko meje z Bosno do mesta Visoko. Ogledali si bomo arheološko – turistični park pozitivne energije, kamnitih instalacij, rekreacije, meditacije, joge, plesa, fontan, megalitnih krogov… Nadaljujemo  z vožnjo v Sarajevo, kjer bomo prenočili.  Večerja v hotelu, spanje.

2. dan: sobota, 1. aprila 2023: SARAJEVO – VISOKO – SARAJEVO

Po zajtrku odhod v Visoko oz. dolino bosanskih piramid. Vstopili bomo v podzemni labirint Ravne s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov. Celotna piramida deluje zdravilno – bivanje v predorih piramidein na njej ima zdravilne učinke. Po ogledu si bomo vzeli nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov ter za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. Obiskali bomo tudi piramido Sonca. Kosilo, po kosilu se bomo odpeljali v Sarajevo, voden ogled mesta, nastanitev v hotelu, večerja, spanje.

3. dan: nedelja, 2. aprila 2023: SARAJEVO – SLOVENIJA

Zajtrk, po zajtrku pa vožnja do izvira reke Bosne na obrobju Sarajeva, ki izvira iz več močnih kraških izvirov pod pobočjem Igmana. Nato se bomo vrnili v mesto in si najprej z avtobusa ogledali mesto, nato pa si med sprehodom po mestu ogledali še nekaj znamenitosti: Baščaršijo, Principov most, Vijećnico, Gazi Husrevbegovo džamijo, staro pravoslavno cerkev, Svrzino hišo … Nekaj prostega časa bo še za samostojne oglede in nakupe in seveda za dobre bosanske »čevape«. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli pozno zvečer.

CENA: 215 €/os (min. 45 oseb)
235 €/os (min. 35 oseb).

CENA VKLJUČUJE:

  • vožnjo s turističnim avtobusom
  • 2 x polpenzion (tj 2x večerja + 2x spanje + 2x zajtrk) v hotelu 3*
  • vstopnino v trdnjavo, muzej tamburice in kosilo 2. dan
  • taxi vožnja do piramide, vstopnina v tunel, zunanje oglede po programu, vstopnina Vrelo Bosne,
  • stroške organizacije, vodenje, lokalno vodenje, turistično pristojbino, priprave in DDV.

DOPLAČILA:

  • Strošek prijavnine 15 € (obvezno)
  • riziko odpovedi 15 € (po želji)
  • enoposteljna soba (po želji)
  • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino (po želji)
  • ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program (po želji)


Tole je en izlet, ki sem ga našel in je že razpisan (od 31. 3 – 2. 4. 2023), kar pomeni, da se lahko pridružimo in gremo, ne glede na to, koliko nas bo (tudi, če le 5) … Če se nas zbere dovolj, pa lahko gremo tudi povsem sami, v tem primeru tudi sami določamo tako datum, kot tudi program (plan poti, ogledov).

Cene podobnih izletov se gibljejo od (nerealnih) 95 € (povezava) do 369 € (povezava), gornji je ena srednja varianta. Sami oz skupaj se moramo odločiti, kaj bomo.

Napisal sem, da bi se vračali ob hrvaški obali … Če nas bo dovolj (za cel bus), lahko komot naredimo tudi tako … Kot sem rekel, v tem primeru lahko sami izbiramo vse … Všeč mi je ena varianta, kjer se ustavimo v Zavidovićih, tam so neki veliiiiki okrogli kamni za ogledat (videi spodaj) … Potem je še varianta, da gremo drugi (ali tretji) dan v Konjic, Mostar in Međugorje, tretji (ali četrti) dan pa se ustavimo kjerkoli ob hrvaški obali in se ves dan ‘namakamo’ (verjetno bi godil tovrstni  počitek) …

Na morje se lahko odpravimo tudi enkrat posebej, morda na bližnji Krk (ali Umag) ali tudi po dogovoru …

Evo, še nekaj v videih …

Kamene kugle u Zavidovićima

 

 

 

Piramide u Visokom

 

 

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE