Aktualno

KLARA PEŠL: “Tista kozica je bila moja prva žival … Videla sem jo, kako visi, imela je prerezan vrat …”

Zgodbe veganov so nam v četrtek, 19. aprila 2018, predstavile že deveto vegansko zgodbo, tokrat se je predstavila Mariborčanka Klara Pešl, veganom najbolj znana kot ustanoviteljica Veganskega vodiča, Facebook in spletne strani, ki iz dneva v dan neumorno predstavlja veganske izdelke, katere ponujajo prodajalne po Sloveniji.

Klara je bila že kot otrok hitro doumljiva in je ena tistih, ki je želela in znala razmišljati s svojo glavo. Že kot še ne 10 letna punčka je postala vegetarijanka, saj ni želela – niti posredno – sodelovati pri ubijanju živali. Ko je spoznala grozote, ki jih živalim povzroča pridobivanje mleka in mlečnih izdelkov ter jajc, je prestopila v veganstvo. Kot najstnica je izstopala. Niso je zanimale stvari, ki so zanimale vrstnike (alkohol, zabave, …), svoje veselje je videla v živalih. Vedno je čutila, da za živali lahko naredi še nekaj več, a ni vedela, kaj bi to bilo.

Klara je velika ljubiteljica živali in aktivistka, sicer pa zelo prijetno, odločno, a tudi čustveno dekle. Njena zgodba o kozici, ki je bila povod, da se je odločila za veganstvo, je presunila celo tudi snovalce Zgodb veganov. Celotno zgodbo si lahko pogledate v spodnjem videu.

Našla se je v veganstvu, nadgradnja tega pa je bila ustanovitev Facebook strani Veganski vodič, kjer posredno pomaga živalim z ozaveščanjem o veganstvu in pomočjo začetnikom. Zaradi vsega tega, da pomaga živalim, je neizmerno srečna. Dandanes Klara večino svojega časa nameni Veganskemu vodiču in živalicam, kar ji pa preostane časa, ga nameni ličilom. Obožuje ličila (zaupa ponudbi Ličila.si) in eksperimentiranje z njimi. Kljub temu, da se nima za pretirano družabno osebo, se Klara zelo rada smeji. Vedno znova z veseljem pričakuje videoposnetke svojega najljubšega You-tube-rja Shane-a, ki jo nasmeje do solz.

“Veganstvo dandanes res ni težko. Ne živimo na otoku. V trgovini je polno izbire. Probajte vsaj, res ni težko … Nikoli nisem razumela, kako drugi ljudje ne razmišljajo, ne vidijo teh stvari (trpljenja i mučenja živali) …” Več v videu!

Pred kratkim se je iz mesta preselila na deželo. O tem je sanjala že od otroštva. Življenje v miru, daleč od ljudi in blizu živalim. »To je življenje«, pove Klara. Klara Pešl se je sicer predstavila že tudi bralcem Cajtng.net, kje je med drugim povedala tudi, da ne želi nikoli odrasti, saj da svet odraslih ni zabaven …

Ekipa Zgodbe veganov je sicer včeraj posnela tri nove zgodbe, ki bodo predvidoma predstavljene v maju, jutri pa predstavljajo prvi veganski par, kjer bosta svojo zgodbo zaupala Tjaša Kržič in Damjan Zabukovec.

VIDEO: Veganska zgodba Klare Pešl

Povezave:

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE