AktualnoZanimivosti

NESPOSOBNO ZDRAVSTVO: Oče pozdravil otroka, ker ga mama pediatrinja ni znala

V srbski družini iz Novega Sada se je te dni zgodil prav zanimiv dogodek. Otrok je zbolel, v bistvu je šlo za vnetje ušesa, vse skupaj pa je trajalo že tri dni. Zdravljenje otroka je seveda prevzela njegova mama, ki/ker je po poklicu specialistka, doktorica pediatrije, zaposlena v Kliničnem centru v Novem Sadu, a ker po treh dneh otroku ni bilo nič bolje, je očetu prekipelo in zdravljenje je prevzel on. In otroka – pozdravil …

Dragan Čulibrk je po treh dneh mučenja otroka z zdravili mame pediatrinje odgovornost za njegovo zdravje prevzel v svoje roke in ga po ‘Pernar medicini’ pozdravil v nekaj minutah. Žena pediatrinja ni hotela priznati svoje nesposobnosti, dejala je, da je šlo itak le za manjše vnetje …

Medtem, ko je mama otroka tri dni zastrupljala s tableti (Brufeni) in nekimi kapljicami, ki nenazadnje celo niti pomagali niso, se je otrok očetu zasmilil in le-ta je bil prisiljen prevzeti odgovornost v svoje roke. Po receptu hrvaškega poslanca Ivana Pernarja je otroku v uho kapnil par kapljic Lugolove raztopine (pomešanih z vodo) in po le nekaj minutah je bil otrok rešen bolečin.
Mama seveda ni mogla verjeti, da je otroka pozdravil oče po navadni ‘Pernar medicini’, niti ni hotela verjeti, da je njeno 20 letno šolanje popolnoma ničvredno. Prepotentno je zaključila, da se je to zgodilo naključno in – ne boste verjeli, da je šlo itak le za manjše vnetje … Na koncu sta se, kot pove mož, celo skregala … Ego ‘šolanih ljudi’ pač ne pozna meja!

Gre za še en dokaz, kako nesposobni so v resnici zdravniki, kako le-ti izkoriščajo svoj ugled v družbi, v resnici pa nategujejo ljudi in iz njih delajo le zaslužek zase, pri čemer pa uničujejo zdravja in celo življenja ljudi.

Morda sem že pisal o tem, pa ne škodi, če še enkrat … V neki ameriški raziskavi so študente farmacije vprašali, zakaj so se odločili za ta študij. Odgovor ‘ker želim pomagati ljudem’ je bil šele na tretjem mestu po pogostosti, na prvem in drugem mestu sta bila odgovora ‘zaradi denarja’ in ‘zaradi družbenega statusa (ugleda)’.

Iz tega lahko razberemo, da se ameriškim zdravnikom  dobesedno *ebe za paciente (menite, da je v Sloveniji drugače?), bolj kot ljudje jim je namreč pomemben njihov zaslužek in status v družbi, … ali, kot to slikovito pove Pernar, njim je (naj)bolj pomembno, da bodo uživali v življenju, se preseravali po dragih potovanjih, vozili dobre avte in *ebali dobre ženske.

Naj tudi končam s citatom Pernarja: “Če jim kljub vsemu zaupate, jim pač zaupajte dalje … In trpite … In če tako želite, pač tudi umrite!”

Zgolj pomislek, ki se mi poraja ob celotni zgodbi: Si predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi otroka – ob očetovem zdravljenju – uho začelo boleti še bolj?? Žena bi ga ‘živega pojedla’ … Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi si mož drznil vprašati ženo (ki se ima za zdravnico) o posledicah njenega zdravljenja s tableti (stranskih učinkih)? Tudi to bi znal biti razlog za nov kreg, če ne celo povod za ločitev …

Si predstavljate, kako zelo nedotakljivi so zdravniki (njihove napake – po njihovo – niso njihove napake, gre le za ‘neprimeren odziv vašega telesa’ … Koliko primerov poznate, kjer so odgovarjali za svoja dejanja)?? In kako zelo jih ljudje kujejo v zvezde, ko se jim tam pa tam nekaj le posreči pozdraviti (v resnici pa se v večini primerov telo pozdravi samo, če mu le damo priložnost in čas)??

Zapišite v komentar, če še vedno zaupate zdravnikom … Kdor se tega ne upa napisati, ker se boji maščevanja (ker morda ga bo nekoč potreboval), pa naj stisne smejkota. Bomo razumeli …, ker kdo se jih ne bi bal, sploh v teh časih, ko nam že leta vsiljujejo smrtno nevarna cepiva … Pa menda ni njihovo poslanstvo, da bi se jih morali bati, ali pač??? (tudi tu naj dodam – čast izjemam, ki opravljajo svoje delo z dušo in še vedno po Hipokratovo!)

(Vir zgodbe: https://t.me/pernar/11667)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE