Aktualno

BITI ALI NE BITI: Kaj bi storili, če bi vam rekli, da boste živeli le še šest mesecev??

Pred 30 leti je nekdo, ki je bil vegetarijanec, v družbi veljal za ekstremista. Dandanes je že vsak slišal za vegetarijance, za ekstremiste zdaj veljajo vegani. Kaj bo čez 30 let? Bodo takrat ‘že’ tudi vegani družbeno sprejemljivi, za ekstremiste pa bodo veljali frutarijanci (sadjejedci)? Dejstvo je, da gre čas naprej, z njim pa tudi razvoj človeka in različni pogledi na svet, med drugim tudi na prehranjevalne navade.

Medtem, ko starejša populacija še vedno prisega na star način prehranjevanja in ga noče spremeniti, četudi imajo več ali manj vsi težave s pritiskom, sladkorno boleznijo, holesterolom, srčno-žilnimi boleznimi, itd, so mladi za spremembe bolj dovzetni, radi spremljajo trende in tudi posegajo po zdravi hrani. Seveda so tudi med mladimi taki, ki se ne želijo poučevati oz slišati novih raziskav in brez pomisleka še naprej verjamejo in zaupajo tistemu, kar so jih naučili njihovi ‘učitelji’, so pa tudi med starejšimi taki, ki sledijo napotkom strokovnjakov in Svetovne zdravstevene organizacije.

Če je veganstvo ekstremno, kaj je potem presnojedstvo?

Se pa nemalokrat zgodi, da ‘vsi’ kar naenkrat postanejo rastlinojedci, ko zbolijo. Takrat pozabijo na njihove prisege, da ‘raje umrejo, kot da bi morali črtati meso z jedilnika’. Če so še nedolgo nazaj pljuvali po ‘travojedcih’, dandanes sami iščejo travice, ki bi jih rešile. Večina svoje (zadnje) upanje za ozdravitev vidi v konoplji, a pri tem ne spremeni prehranjevalnih navad, nekateri pa ob konoplji ali drugi zdravilni rastlini spremenijo tudi svoje prehranjevalne navade in si pri tem povečajo možnost za uspeh, pa tudi za kakovostno nadaljnje življenje.

V izogib prepirom zapišimo, da kaj je prav, najbolje pokaže čas. Mi predvidevamo, da je bolje spremeniti tudi prehranjevalne navade, saj so take prehranjevalne navade, kot jih je imel nekdo do časa, ko je zbolel, ravno pripeljale do bolezni in iz tega stališča ni prav vztrajati na tem. Zakaj spet tvegati novo bolezen in spet iskati ‘rešilno bilko’??? Je vredno, imate toliko poguma? Ali je bolje spremeniti prehranjevalne navade?

VIDEO: Če poznate osebo, ki boleha za rakom, ji posredujte ta video!

Kaj bi naredili, če bi vam rekli, da boste živeli še samo 6 mesecev? “Razmislite o tem, ker se vam to lahko zgodi povsem nepričakovano”, pravi Janette Murray-Wakelin.

Janette je leta 2001 izvedela za svojo diagnozo, raka. Takrat je imela le 52 let. Imela le dva otroka in enega vnuka. Rekli so ji, da ima pred seboj le še pol leta življenja. Namesto da je šest mesecev čakala na smrt, je izbrala življenje. V teh šestih mesecih je povrnila svoje zdravje, premagala je raka. Janette je ena od mnogih, ki so pozdravili raka s presno (surovo) prehrano. Ko so ji rekli, da ima samo še šest mesecev življenja, se je odločila, da spremeni način življenja. Uspelo ji je s – samo surovo hrano.

Še vedno trdite, da je veganstvo ekstremno? Več v videu …

Povezave:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE