Aktualno

Zgodbe veganov predstavile tudi mišičastega Primorca Reneja Škarabota

Ekipa veganov, ki ustvarja Zgodbe veganov, nam je minuli četrtek postregla z mišičnjakom Renejem Škarabotom. Rene je 26-letni informatik, fitnes trener, motivator in coach, sicer pa miren in prijeten fant, ki je resnično pravi vzor in inspiracija mnogim! Prihaja s Primorske, natančneje iz Šmihela, živi pa v Ljubljani. Vegan je tri leta in pol. V življenju je dosegel že marsikaj, največjo spremembo pa je prineslo prav veganstvo, čeprav je imel na začetku glede tega kar nekaj pomislekov.

Rene nam v videu med drugim zaupa, da prihaja z vasi, zato je že mladosti videl, kako se dobi ‘meso’. Doma so namreč imeli kokoši in prašiče, pri sosedu krave, itd. Tudi on je že kot mali deček začutil empatijo do živali. Ko so klali pujska, je zbežal in se skril za hišo, potem pa je ‘to’ šlo vse pod preprogo, vse skupaj se je pozabilo, klanje je postalo ‘samoumevno’ … Znana zgodba, katero je žal doživela večina ljudi. Več v videu!

Ko mu je partnerica predlagala, da preideta na vegansko prehrano, najprej ni bil za to. Bal se je namreč, da bo izgubil mišice, s tem pa tudi 7 – 8 let truda, odrekanja in vsega, kar pritiče k temu. A se je odločil za to, kmalu začel dosegati še boljše rezultate in naposled tudi sam prišel do spoznanja, da mu za mišice ni potrebno uživati beljakovin živalskega izvora. Kaj pa so pokazali krvni izvidi?? Tudi to izveste v videu …

ZGODBE VEGANOV: “Rene zase pravi, da ima rad adrenalin, zato mu je še posebej pri srcu šport, predvsem fitnes (bodybuilding) in motocross. V prostem času gre najraje na kakšen izlet ali meditacijo. Obožuje pa tudi potovanja v druge države. Njegova najpomembnejša vrednota je prosti čas. Ponosen pa je tudi na svoje ostale vrednote (vztrajnost, nepopustljivost, odločnost, disciplina), ki so mu do sedaj v življenje pripeljale že kar nekaj uspehov. Eden izmed najodmevnejših je bilo drugo mesto na powerlifterski tekmi pred skoraj tremi leti, kjer je že nastopil kot vegan in s tem dokazal, da je tudi na veganski prehrani mogoče dvigovati težka bremena in posegati po lovorikah. Skupaj s partnerko Gallo, ki je tudi veganka, se je odločil, da bosta njuno znanje z veseljem delila z drugimi. Že sedaj pomagata drugim pri prehodu na veganstvo in pri doseganju vrhunskih rezultatov. Pripravljata tudi njun nov portal, na katerem sta združila moči in kjer bo posameznik lahko dobil vse informacije glede veganstva in športa. Portal bo na voljo že čez slab mesec. Svoje znanje rad deli z drugimi. Vse svoje življenje je posvetil športu in na tem področju ima več kot 10 let izkušenj in znanja. Največ si jih je pridobil, ko se je zaljubil v fitnes in bodybuilding. Njegov pogled na svet se je spremenil ob poslušanju uspešnih ljudi. Vsak dan je več kot 2 uri poslušal in bral uspešneže kot so Tony Robbins, Brian Tracy, John Assaraf, T. Harv Eker, Jim Rohn, Napoleon Hill itd. Sam je mnenja, da je ravno izobraževanje ključ do uspeha. Skupaj s partnerko obiskujeta tudi veliko seminarjev in nenehno skrbita za izobraževanje. Od trenutka, ko je začel spremljati uspešne ljudi, se mu je življenje začelo odvijati povsem drugače. Spoznal je, kakšno moč imamo v resnici in da lahko dosežemo popolnoma vse, kar si zadamo. Postal je veliko bolj samozavesten, kot je bil prej, svoje cilje pa je povišal za 1.000x. Hvaležen je za vse, kar se mu v življenju dogaja in ve, da bo zelo uspešen. Vse to je šele začetek …”

Priporočamo ogled vsem športnikom, ki mislijo, da vegani niso močni in mišičasti … pa tudi nežnejšemu spolu.

Rene, beseda je tvoja!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE