Aktualno

Izjemno zdravilne učinkovite Lugolove raztopine

Jod v obliki Lugolove raztopine je, kot trdi Dr. David Derry, najboljši antibiotik, protivirusno in antiseptično sredstvo vseh časov. Potreben je za zdrav imunski sistem, saj ima veliko terapevtsko prednost in sicer antibakterijsko, antiparazitsko, antivirusno in antikancerogeno delovanje. Simptomi pomanjkanja joda vključujejo mišične krče, mrzle roke in noge, povečano težo, slab spomin, zaprtost, depresijo, edeme, bolečine v mišicah, slabost, suho kožo in lomljive nohte.

Ste se našli v katerem od navedenih simptomov? Bi uporabili oz uporabljali Lugolovo raztopino? Pa poglejmo, kaj na Lugolovo raztopino pravi uradna medicina?

“Lugolova raztopina (raztopina joda in kalijevega jodida v vodi) je antiseptik za zunanjo uporabo in ima močno protivirusno, protibakterijsko in protiglivično delovanje. Po trenutno veljavni doktrini se uporablja za kirurško razkuževanje rok in v veterini. Zaradi prisotnosti novih in bolj varnih antiseptikov se množično ne uporablja več. Lugolova raztopina se še vedno uporablja v medicini kot diagnostično kontrastno sredstvo in pri akutnem zdravljenju določenih endokrinih bolezni. Vendar se v te namene lahko uporablja izključno pod strogim zdravniškim nadzorom.

Jodu se sicer v javnosti predpisujejo različne zdravilne lastnosti, ki pa jih ta element nima. Med drugim se omenja tudi kot sredstvo proti depresiji in zaprtju, za detoksikacijo, zdravilo proti raku itd.. Raziskave in empirične izkušnje te navedbe ne podpirajo. Nujno je poudariti, da ne zdravljene oz. napačno zdravljene bolezni lahko bistveno poslabšajo zdravstveno stanje bolnika. V javnosti se tudi govori, da se ta raztopina lahko uporablja peroralno, kljub vsem opozorilom, da je namenjena izključno za zunanjo uporabo.

Zaradi visoke vsebnosti joda ima uživanje Lugolove raztopine lahko resne zdravju škodljive posledice. Jod je nujno potreben element za pravilno delovanje ščitnice. V visokih odmerkih pri zdravih ljudeh pa moti njeno delovanje. Dnevna potreba po jodu je pri zdravih odraslih približno 200 mikrogramov. To količino joda običajno dobimo dnevno s hrano. Lugolova raztopina lahko povzroči tudi razjede na želodcu in požiralniku. Poleg tega so znane, čeprav bolj redke, tudi poškodbe dihal in ledvic. Zaradi vseh teh naštetih razlogov se Lugolova raztopina v Sloveniji izdaja zgolj po predpisu zdravnika in sicer na beli zdravniški recept.”

V kolikor ste v dilemi, uporabljati Lugolovo raztopino ali ne, si lahko ogledate spodnji video …

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE