Aktualno

Bi bili pripravljeni plačati za prebrani članek 0,10 evrov?

Še enkrat – bi bili pripravljeni plačati za prebrani članek 0,10€?

Deset centov je seveda malo denarja. Zelo malo. S tem se tako rekoč ne da kupiti nič. Toda, saj poznate tisto – zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača. Ta pregovor še kako drži. Deset centov res da ni veliko, a če dnevno preberete (ali vsaj na hitro preletite) dvajset ali trideset novičk, potem bi dnevno za branje takih ali drugačnih novičk (vmes bi bile tudi nezanimive, a po naslovu tega še ne veste) zapravili okoli 2,5€, mesečno pa že relativno velikih 75€. Če po toliko novičk dnevno prečekira tudi partner, pa en in drugi otrok, smo že na 300€ – samo za branje novičk (ali drugih zanimivosti, katerih je res ogromno!) na spletu.

Morda bo kdo rekel – pa saj jaz jih ne preberem toliko. Hja, kaj hitro se jih nabere. Ni nujno, da jih preberete, kliknete pa zagotovo nanjo, saj med množico člankov na posamezni strani skoraj zagotovo izstopa vsaj ena, ki vas zanima. Pa potem druga, tretja. Skočite še na drug portal, še tam preklikate tri, pet novičk. Potem najdete na FB še kakšen zanimiv članek, katerega predlagajo (pošerajo) vaši prijatelji, pa še tistega preberete. Skratka, kmalu se jih nabere …

 

Se zavedamo, da oglas daje avtorju članka, katerega berete, kruh?

Preidimo k bistvu. Bi bili pripravljeni plačati 10 centov za novičko? Prepričan sem, da ne. Morda se bo to v prihodnosti kdaj zgodilo, a dokler obstajajo sponzorji, ki so zainteresirani za oglaševanje, se nam za plačevanje novičk ni potrebno bati. Toda, ali mi prav reagiramo, ko zagledamo oglas na spletni strani/portalu? Zbežite od oglasa, kot da vas bo pojedel?? Ja, večina nas je takih. Žal. Zakaj? V bistvu zato, ker nimamo časa, ker želimo brž prebrati tisto, kar nas zanima … to pa zagotovo NI ta oglas!! Toda, potrebno je vedeti, da ta oglas daje avtorju članka, ki vas zanima, kruh!!

Tudi na YouTube je ogromno dobrih stvari, iz katerih se lahko veliko naučite. Klik na oglas vam bo omogočal, da bo to za vas še vedno brezplačno.

S tem, ko boste vi kliknili na oglas, bo podjetje, na katerega oglas ste kliknili, lastnikom spletne strani (ti pa avtorju članka) izplačalo nekaj centov (različno, od 10 centov do pol evra*). Torej, zakaj zbežati od oglasov? Če sami ne želite plačati za novice, katere berete, kliknite oglas in s tem boste ‘plačali’ za novičko. Če vas bo oglas zanimal, ga poglejte (niso vsi oglasi moteči, da ne rečem brezvezni), če ne, pa ga po nekaj sekundah zaprite. S tem ste naredili tisto, kar je treba – da boste še naprej lahko brezplačno brali novičke.

 

* podatki morda niso pravilni, kar pa ni bistvo članka

 

Bloger razmišlja s svojo glavo oz. zgolj izraža svoje mnenje.

CLOSE
CLOSE